newa
Winkelhaak 10
5111 PX Baarle-Nassau
Tel: +31 (0) 13 50 72 000
E-mail: info@newa.nl 
    PRODUCTEN


Zoeken: 
 

 

Recente leveringen


Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Form + Test beproevingsmachine aan SGS-Intron

Een tijdje terug heeft Newa de Alpha 2-4000 & Mega 10-500-50 beproevingsmachine van Form + Test af mogen leveren aan SGS-Intron te Sittard.

Met deze beproevingsmachine kan SGS Intron drukproeven, buig/trekproeven en de E-modulus van (bouw)materiaal bepalen.

Het 4.000 kN drukframe van de Form + Test Alpha 2-4000 is o.a. voorzien van een versterkt bolscharnier en is opgesteld op trillingsdempers om ook proefstukken met een explosief bezwijkgedrag op hoge sterkte goed en nauwkeurig te kunnen testen.

De beproevingsmachine is op meetnauwkeurigheid, krachtsoverdacht conform EN 12390-4:2019/annex A, drukplaat vereisten, belastingssnelheid en verplaatsing door Form + Test in eigen beheer op locatie onder accreditatie gekalibreerd 📝.

Bent u ook op zoek naar een efficiënte en kostenbesparende oplossing voor het beproeven van uw (bouw)materiaal?

Neem contact op en ontvang advies over welke oplossing het meest geschikt is voor uw product(en): +31 (0) 13 50 72 000.
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Proceq GP8100 voor Heijmans

De Proceq GP8100 betonradar in actie! Onlangs hebben Maarten Bosma, Patrick Stoutjesdijk-Alsemgeest en Martijn van Oosterhout van Heijmans de Proceq GP8100 betonradar naar tevredenheid getest tijdens een inspectie van een bassin.

Onder begeleiding van Ivo Verheijen van Newa is de Proceq GP8100 betonradar gebruikt om op diverse locaties een in grootte variërende area scan te maken. Dankzij de unieke flexible grid functie van de Proceq betonradars waren deze scans eenvoudig uit te voeren. Na het voltooien van de scan kon deze via augmented reality direct worden weergegeven op de wand van het bassin. 

De test is een mooi voorbeeld van de kracht en gebruiksvriendelijkheid van de Proceq GP8100 betonradar waardoor Heijmans B.V. heeft besloten om te investeren in deze zeer productieve en draagbare betonradar! Newa wenst Heijmans B.V. veel succes met het verzamelen van constructiedata met de Proceq GP8100 betonradar! 

Bent u ook op zoek naar een oplossing voor het verzamelen van ontbrekende constructiedata of het verifiëren van beschikbare constructiedata? Neem dan contact op met Newa om de mogelijkheden voor het testen van de Proceq GP8100 betonradar te bespreken!
1e Proceq GP8100 betonradar in Nederland voor Nebest

Deze levering van Newa is bijzonder omdat Nebest in 2018 als eerste bedrijf in Nederland de keuze maakte voor de Proceq GP8000, Proceq’s eerste betonradar. Na een test met de Proceq GP8100 betonradar was Nebest direct overtuigd van de toegevoegde waarde bij onderzoek naar wapeningsconfiguraties. Daarom heeft Nebest in november 2021 besloten om te investeren in een Proceq GP8100 betonradar, wederom als eerste bedrijf in Nederland.

Met de Proceq GP8100 betonradar beschikt Nebest, gespecialiseerd in inspectie, technisch advies en projectmanagement in de infrastructuur, over een zeer productieve en draagbare betonradar die uitblinkt in een grote scanbreedte, hoge scansnelheid en een uitmuntende scandiepte.

Newa wenst ingenieurs-/adviesbureau Nebest veel succes met haar aankoop. Heeft u ook interesse in het nauwkeurig onderzoeken van betonnen objecten? Of wilt u meer weten over het assortiment van Newa? Neem contact met ons op!
Proceq Profometer Corrosion 4-wielelectrode voor Cathodic Protection Advice B.V.

Met de aanschaf van de 4-wielelectrode voor de Proceq Profometer 6 bij Newa beschikt Cathodic Protection Advice B.V. nu over de meest uitgebreide en complete Proceq Profometer 6 bestaande uit een Profometer 650 AI dekkingsmeter gecombineerd met een Profometer Corrosion met staafelectrode en Proceq’s unieke 1-wielelectrode & 4-wielelectrode.

Cathodic Protection Advice B.V. is de specialist in kathodische bescherming en zal haar nieuwe instrumenten inzetten voor kwalitatief en geavanceerd non-destructief betononderzoek. Newa wenst Cathodic Protection Advice B.V. veel succes met haar aankoop.

Bent u benieuwd hoe u uw huidige instrumenten kunt uitbreiden? Of bent u geïnteresseerd in hoogwaardige apparatuur voor uw betononderzoek? Neem dan vrijblijvend contact op met Newa!
Form + Alpha 2-4000 geschikt voor high performance concrete voor Normec Servaco

Normec Servaco, gespecialiseerd laboratorium voor industriële analyses en onderzoek gevestigd in het Belgische Wevelgem, heeft een unieke Form + Test beproevingsmachine Alpha 2-4000 aangeschaft. Deze levering van Newa is bijzonder omdat deze Form + Alpha 2-4000 is voorzien van extra voorzieningen waardoor deze beproevingsmachine geschikt is voor het explosieve bezwijkgedrag van high performance concrete (HPC).

Deze optimalisatie van de Form + Test beproevingsmachine Alpha 2-4000 bestaat uit de volgende extra voorzieningen:

  • Vast gemonteerde drukplaten en vulstukken, zodat druk- of vulplaten bij explosieve breuk van een proefstuk geen bewegingsruimte hebben.
  • Een versterkt bolscharnier
  • Aangepaste machineregeling voor een snellere breukherkenning
  • Drukframe Form + Test Alpha 2-4000 is opgesteld op trillingsdempers

Newa wenst Normec Servaco veel succes met de Form + Test beproevingsmachine Alpha 2-4000, een beproevingsmachine met een meetbereik van 80 tot 4.000 kN met een nauwkeurigheid welke ruim voldoet aan klasse 1 volgens EN ISO 7500-1 geschikt voor de bepaling van de druksterkte van vele verschillende materialen.

Ook op zoek naar een volledig op maat gemaakte beproevingsmachine die naadloos aansluit bij uw wensen? Neem vrijblijvend contact op en wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Nieuwe levering! Van Wijk Beton- en Waterbouw Nieuwegein B.V heeft drie kwalitatieve instrumenten aangeschaft om haar werkzaamheden naar een hoger niveau te tillen. Het bedrijf met meer dan 50 jaar ervaring in onder meer grond-, weg- en waterbouw en betonconstructies heeft gekozen voor:

  • De hechtsterktemeter Proceq DY-216, een uitstekende en volledig automatische hechtsterktemeter met en constante belastingsnelheid
  • De betonvochtmeter Tramex CME5, een kwalitatieve analoge en non-destructieve oppervlaktevochtmeter. Van Wijk Beton- en Waterbouw Nieuwegein B.V. heeft dit instrument aangevuld met een accessoirespakket inclusief telescoopstok.
  • De Dewcheck 4, een handige dauwpuntmeter om eenvoudig verwerkingscondities zoals de omgevingstemperatuur en het dauwpunt tijdens het uitvoeren van werkzaamheden te bepalen.

Newa wenst Van Wijk Beton- en Waterbouw Nieuwegein B.V. veel succes met deze aankopen!
Stroefheidsmeter GTE GMG200 voor A1 betononderhoud

Het op specialistisch onderhoud van vastgoed gerichte A1 BetonOnderhoud heeft haar assortiment van moderne meetapparatuur uitgebreid met de stroefheidsmeter GTE GMG 200.

Deze gebruiksvriendelijke stroefheidsmeter is bijzonder nauwkeurig en ideaal om de stroefheid en/of slipvastheid van vloeren en vloerbedekkingen te bepalen. De stroefheidsmeter GTE GMG 200 voert stroefheidsmetingen uit volgens NEN 7909 en is bovendien bijzonder gebruiksvriendelijk.

Newa wenst A1 BetonOnderhoud veel succes met de stroefheidsmeter GTE GMG 200 en haar werkzaamheden. Meer informatie over stroefheidsmetingen door A1 BetonOnderhoud? Kijk dan op www.antislipmeting.com
Proceq Equotip 550 UCI & Portable Rockwell voor Nebest

Nebest Adviesgroep heeft haar assortiment uitgebreid met de Proceq Equotip 550 UCI & Portable Rockwell hardheidsmeter. Het onafhankelijk ingenieurs-/adviesbureau, gespecialiseerd in inspectie, technisch advies en projectmanagement in de infrastructuur, heeft hiermee een ideaal instrument in huis om eenvoudig en nauwkeurig hardheidsmetingen uit te voeren, ook op locatie.

Door te kiezen voor de combinatie van de Proceq Equotip 550 UCI & Portable Rockwell beschikt Nebest over een uniek instrument met gecombineerde meettechnieken voor uiterst betrouwbare non-destructieve testresultaten.

Wil je met deze Proceq Equotip 550 UCI & Portable Rockwell werken? Dat kan! Nebest zoekt namelijk nog een inspecteur/adviseur staal. Check https://www.nebest.nl/vacatures voor alle actuele vacatures.
Stroefheidsmeter GTE GMG 200 voor Asito

Met de aanschaf van de stroefheidsmeter GTE GMG 200 heeft Asito, gespecialiseerd in specialistisch vloeronderhoud, een nieuw en zeer nauwkeurig instrument in handen om de stroefheid en/of slipvastheid van vloeren voor en na een specialistisch vloeronderhoud te bepalen.

Deze gebruiksvriendelijke stroefheidsmeter volgens NEN 7909 is eenvoudig met één hand te bedienen en beschikt over een helder display en led-indicatoren voor een duidelijke en nauwkeurige indicatie van de stroefheid van het oppervlak.

Newa wenst Asito veel succes met de stroefheidsmeter GTE GMG 200.

Wilt u meer weten over de stroefheidsmeter GTE GMG 200 en het bepalen van de stroefheid/slipvastheid van vloeren? Kijk dan op de afbeelding!
Dekkingsmeter Proceq Profometer 650 AI voor Buro Vloeradvies

Nieuwe levering! De dekkingsmeter Proceq Profometer 650 AI is de nieuwste aanwinst van Buro Vloeradvies. Het bedrijf uit Nieuwersluis, gespecialiseerd in advies voor het ontwerp van kwalitatieve bedrijfsvloeren, heeft nu de beschikking over een geavanceerde dekkingsmeter voor precieze non-destructieve metingen van de betondekking en het lokaliseren van wapeningsstaven.

De Proceq Profometer 650 AI beschikt over een zeer gebruiksvriendelijk touchscreen waarmee realtime metingen gevolgd kunnen worden. Deze metingen kunnen ook direct worden aangepast. De behuizing van de Proceq Profometer 650 AI is speciaal gemaakt voor inspecties en kan dan ook tegen een stootje.

Newa wenst Buro Vloeradvies veel succes met deze aankoop!

Ook interesse in een kwalitatieve dekkingsmeter? Neem vrijblijvend contact met ons op of klik op de foto voor meer informatie!
Schleibinger Slabtester voor Excluton

Excluton heeft bij Newa de Schleibinger Slabtester aangeschaft. Het bedrijf uit Druten levert betonnen bestratingsproducten voor tuininrichting en inrichting van de openbare ruimte.

Met de aanschaf van Schleibinger Slabtester beschikt Excluton nu over een unieke klimaatkast die volautomatisch de vorst-dooi beproevingscyclus volgens EN 12390-9, EN 1338 & EN 1339 doorloopt en registreert. De Schleibinger Slabtester is bijzonder eenvoudig in gebruik en tevens uit te breiden naar een uitvoering welke geschikt is voor de vorstbestandheid van natuursteen en metselbaksteen.

Newa wenst Excluton veel succes met de Schleibinger Slabtester.

Wilt u meer weten over de Schleibinger Slabtester of over apparatuur voor het bepalen van de vorst-dooizoutbestandheid van betonproducten? Klik dan op de afbeelding!
2e Stroefheidsmeter GTE GMG 200 voor Technisch Bureau Afbouw

Met het oog op het bepalen van de stroefheid en/of slipvastheid van vloeren en vloerbedekkingen heeft Technisch Bureau Afbouw een tweede stroefheidsmeter GTE GMG 200 in huis gehaald.

Het bedrijf uit Den Haag, gespecialiseerd in deskundig advies van kwaliteitscontrole tot bouwbegeleiding, heeft nu de beschikking over een extra apparaat dat uitermate geschikt is om voor verschillende ondergronden, zowel onder natte als droge omstandigheden, de stroefheid en/of slipvastheid te bepalen

Newa wenst Technisch Bureau Afbouw veel succes met de stroefheidsmeter GTE GMG 200.

Wilt u meer weten over de stroefheidsmeter GTE GMG 200? Klik dan op de afbeelding of neem contact met ons op!
Schleibinger CDF-CIF vorst/dooi tester voor TU Delft

Nieuwe levering! TU Delft heeft bij Newa de Schleibinger CDF-CIF vorst/dooi tester aangeschaft. De faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen aan de Technische Universiteit Delft heeft zo de beschikking over een geavanceerde vorst/dooi tester voor het bepalen van de bestendigheid betonnen proefstukken tegen vorst/dooiwisselingen volgens CDF-aanbevelingen van RILEM.

Het voordeel van de Schleibinger CDF-CIF vorst/dooi tester is de zeer goede reproduceerbaarheid van de resultaten. Tijdens het onderzoek wordt een betonnen proefstuk in natriumchloride geplaatst en blootgesteld aan vorst/dooiwisselingen om het oppervlak te belasten. Na 4, 14 en 28 dagen wordt de verweerde hoeveelheid van een oppervlak bepaald.

Newa bedankt Maiko van Leeuwen, John van den Berg en Ton Blom voor hulp bij de ingebruikname en de aandacht en bij training en wenst de TU Delft veel succes met deze aankoop! Wilt u meer weten het eenvoudig uitvoeren van een vries-dooi-test op beton? Klik dan op de afbeelding!
Unieke permeabiliteitstester Permea-TORR AC voor VITO

Unit Duurzaam Materialenbeheer van VITO, een Vlaamse onafhankelijke onderzoeksorganisatie op het gebied van cleantech en duurzame ontwikkeling, heeft de unieke permeabiliteitstester Permea-TORR AC aan haar assortiment toegevoegd.

Met de Permea-TORR AC bepaalt u nog accurater de permeabiliteit van beton dankzij een nog nauwkeuriger Active Cell met een luchtdruksensor in beide luchtkamers. Doordat de Permea-TORR AC interne tests en kalibratie volautomatisch uitvoert, bespaart u kostbare tijd tijdens uw onderzoek.

Wij wensen VITO veel succes met de Permea-TORR AC!

Ook interesse in ons aanbod van permeabiliteitstesters? Neem vrijblijvend contact op met onze adviseurs of klik op de afbeelding om de diverse modellen te bekijken!
Wederom kiest een mooi bedrijf voor Newa. Ditmaal heeft BetonRestore de veelzijdige betonvochtmeter Tramex CMEX5 aangeschaft. BetonRestore, uit Gorinchem, is gespecialiseerd in waterdichting en richt zich op bouwkundige renovatie van parkeergarages en is actief in de woningbouw en procesindustrie.

Met de Tramex CMEX5 heeft BetonRestore een unieke combinatie van een non-destructieve digitale oppervlaktevochtmeter en een dauwpuntmeter in handen. Eenvoudig om direct en nauwkeurig het vochtgehalte van een betonnen ondergrond en alle klimaatparameters, zoals luchttemperatuur en luchtvochtigheid, benodigd bij oppervlaktebehandeling te meten.

Newa wenst BetonRestore veel succes met deze aankoop!

Wilt u meer weten over de Tramex CMEX5? Of bent u benieuwd naar andere methodes om het vochtgehalte te bepalen? Klik dan op de afbeelding!
Proceq Profometer Corrosion gebruikt bij potentiaalmetingen Nederrijnbrug

Voorafgaand aan het onderhoud aan de betonnen kokerliggers en de pijlers van de Nederrijnbrug in de A50 zijn op grote schaal potentiaalmetingen uitgevoerd. Voor deze metingen heeft Newa een Proceq Profometer Corrosion geleverd om exacte schadeomvang van de corrosie van de wapening te bepalen.

De Proceq Profometer Corrosion is geleverd met een staafelectrode, een één-wielelectrode en een unieke vier-wielelectrode. Een ideale samenstelling om direct veel tijd te besparen bij het uitvoeren van metingen op grote oppervlaktes.

Wilt u meer weten over de Proceq Profometer Corrosion? Klik dan op de afbeelding.
Newa levert automatische hechtsterktemeter Proceq DY-206 aan Batec betonrenovatie

Batec betonrenovatie heeft de geavanceerde automatische hechtsterktemeter Proceq DY-206 aangeschaft. Het gecertificeerde betonreparatiebedrijf uit Velddriel richt zich op het herstellen en voorkomen van betonschade door het faciliteren van goed onderhoud.

Met de aanschaf van de Proceq DY-206 beschikt Batec nu over een hechtsterktemeter die volledig automatisch en met een constante belastingsnelheid beproevingen op beton kan uitvoeren, zowel voor als na het uitvoeren van een betonreparatie. Daarnaast blinkt de Proceq DY-206 uit in het opslaan van alle gewenste data. Van aanvang tot breuk.

Newa wenst Batec veel succes met de Proceq DY-206.

Wilt u meer weten over de Proceq DY-206 of het uitgebreide assortiment van Newa? Neem vrijblijvend contact met ons op of klik op de afbeelding!
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Stroefheidsmeter GTE GMG200 en hechtsterktemeter Proceq DY-216 voor MAAT Ingenieurs

Nieuwe levering! MAAT Ingenieurs heeft de Proceq DY-216 en stroefheidsmeter GTE GMG200 aangeschaft. Het bedrijf uit Huizen en Apeldoorn, gespecialiseerd in onderzoek en onafhankelijke advisering bij onderhoud en renovatie van beton- en metselwerkconstructies, heeft zo de beschikking over een geavanceerde automatische hechtsterktemeter en stroefheidsmeter volgens NEN 7909.

De Proceq DY-216 is een geavanceerd instrument om de hechtsterkte te bepalen. Volledig automatisch en met een constante belastingsnelheid. Het ideale apparaat voor een van de meest voorkomende beproevingen in de bouwwereld.

Met de stroefheidsmeter GTE GMG200 wordt zeer eenvoudig de stroefheid van vloeren en vloerbedekkingen gemeten. En dankzij de eenvoudig vervangbare meetvoeten is het instrument geschikt voor elke ondergrond.

Newa wenst MAAT Ingenieurs veel succes met deze aankoop!

Ook interesse in een hechtsterktemeter of wilt u de stroefheid van een oppervlak kunnen meten? Klik dan op deze link voor meer informatie over stroefheidsmeter GTE GMG200 en op deze link voor meer informatie over hechtsterktemeter Proceq DY-216.
Nebest kiest voor Cooper Pendulum skid resistance tester

Een nieuwe levering door Newa: Nebest adviesgroep heeft de veelzijdige Cooper Pendulum skid resistance tester aangeschaft. Het onafhankelijk ingenieurs-/adviesbureau, gespecialiseerd in inspectie, technisch advies en projectmanagement in de infrastructuur, bouw en industrie heeft hiermee een ideaal instrument in huis gehaald voor het bepalen van de stroefheid van binnenvloeren.

Naast de Cooper Pendulum skid resistance tester beschikt Nebest ook over de FSC 2000 en stroefheidsmeter GTE GMG 200. Met deze combinatie beschikt de adviesgroep uit Vianen over alle gangbare instrumenten om de stroefheid en slipgevoeligheid van binnenvloeren te bepalen. In de video en dit artikel geeft Marinus Poelert van Nebest meer uitleg over de verschillende meetmethoden.

Newa wenst Nebest veel succes met haar aankoop. Heeft u ook interesse in apparatuur voor het bepalen van de stroefheid van vloeren? Neem contact met ons op of bekijk ons assortiment op de website via deze link.
Newa levert gecombineerde Proceq hardheidsmeter aan Vekoma Rides Manufacturing B.V.

Vekoma Rides Manufacturing, gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van achtbanen en attracties, heeft een geavanceerde, gecombineerde hardheidsmeter (t.b.v. non-destructief onderzoek) aan haar assortiment controleapparatuur toegevoegd: de Proceq Equotip 550 UCI & Leeb D.

Deze combinatie bestaat uit een Proceq Equotip-touchscreen met een UCI-sonde en een Leeb D slagapparaat. Het feilloos samengaan van deze zeer nauwkeurige sonde en krachtig slagapparaat maakt de Proceq Equotip 550 uniek als hardheidsmeter.

Wij wensen Vekoma Rides Manufacturing B.V. veel plezier en succes met deze mooie gecombineerde hardheidsmeter van Proceq.

Ook interesse in ons ruime aanbod van hardheidsmeters? Of bent u op zoek naar een ander instrument voor kwalitatief materiaalonderzoek? Neem vrijblijvend contact op met onze adviseurs.
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave
Newa levert Proceq Profometers aan Concept Ingenieurs

Het in onderzoek en advisering bij onderhoud en renovatie van beton- en metselwerkconstructies gespecialiseerde Concept ingenieurs, per 1 maart 2020 gevestigd in het House of Solutions in Barneveld, heeft haar assortiment uitgebreid met de Proceq Profometer 650 AI en de Proceq Profometer Corrosion met staaf- en éénwielelectrode.

Waar de Proceq Profometer 650 AI de meest uitgebreide dekkingsmeter voor zeer nauwkeurige non-destructieve metingen van betondekkingen is, blinkt de Proceq Profometer Corrosion uit in het uiterst accuraat opsporen en eenvoudig in kaart brengen van corrosie van wapeningsstaal.

Newa wenst Concept ingenieurs veel succes met haar nieuwe instrumenten en werkzaamheden

Ook interesse in de Profometer 650 AI en de Proceq Profometer Corrosion? Neem vrijblijvend contact met ons op of klik op de afbeelding voor de uitgebreide beschrijving.
MAAT ingenieurs kiest voor de Proceq GP8000 betonradar van Newa

Om hoogwaardig onderzoek, onafhankelijke advisering bij onderhoud én renovatie van beton- en metselwerkconstructies te verrichten heeft MAAT ingenieurs de innovatieve Proceq GP8000 betonradar aangeschaft. Het bedrijf uit Huizen is op deze manier verzekerd van een betonradar met de grootste ultra-wide bandbreedte.

Een groot voordeel van deze bandbreedte is dat er niet meer gekozen hoeft te worden tussen verschillende GPR- antennes met verschillende frequenties, zoals bij traditionele radarsystemen. Daarnaast is de Proceq GP8000 eenvoudig te koppelen aan een Apple iPad voor haarscherpe visualisatie en analyse van data uit de radarmetingen.

Newa wenst MAAT ingenieurs veel succes met deze aankoop!

Ook interesse in de Proceq GP8000 betonradar? Neem vrijblijvend contact met ons op of klik hier voor de uitgebreide beschrijving.
SealteQ West schaft automatische hechtsterktemeter Proceq DY-206 aan

Met het oog op levensduur verlengend onderhoud aan beton heeft Sealteq West de Proceq DY-206 in huis gehaald. Sealteq West, betonspecialist uit Pijnacker, heeft nu de beschikking over een apparaat dat uitermate geschikt is om hechtsterktemetingen van aanvang tot breuk volledig automatisch en volgens de gewenste standaard te laten verlopen.

Daarnaast registreert de Proceq DY-206 direct alle meetwaarden, in tegenstelling tot veel andere hechtsterktemeters. Het maakt de DY-206 een uiterst efficiënt hulpmiddel voor de werkzaamheden van Sealteq West in binnen- en buitenland.

Meer informatie over de Proceq DY-206? Klik hier op de afbeelding.
Automatische hechtsterktemeter Proceq DY-206 voor Bruil beton & mix

Voor het onderzoek naar en de ontwikkeling van innovatieve bouwmaterialen heeft Bruil beton & mix bij Newa een automatische hechtsterktemeter Proceq DY-206 aangeschaft.

Hechtsterktemeter Proceq DY-206 biedt Bruil beton & mix de mogelijkheid om een hechtsterktemeting uit te voeren welke van aanvang tot breuk volledig in overeenstemming is met de gewenste standaard. Na het beëindigen van een hechtsterktemeting worden belangrijke meetgegevens zoals de datum en tijd van uitvoering, de gemeten hechtsterkte en de belastingsnelheid opgeslagen en kunnen met de meegeleverde software worden verwerkt.

Voor meer informatie over de Proceq DY-2 automatische hechtsterktemeters klikt u op de afbeelding.
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Twee nieuwe Form + Test beproevingsmachines voor de IJB Groep

De IJB Groep, met zijn hoofdvestiging in het Friese Lemmer, is de specialist op het gebied van funderingen. Van sonderingen, ontwerp tot en met de productie en levering van prefab betonnen elementen.

Voor het bepalen van de druksterkte van de door de IJB Groep geproduceerde betonmortel heeft de IJB Groep bij Newa een tweetal nieuwe Form + Test beproevingsmachines aangeschaft.

Op de nieuwe vestiging van de IJB Groep te Lelystad is een volautomatische Form + Test beproevingsmachine Alpha 3-3000 AD geïnstalleerd en op vestiging Emmeloord is de “oude” beproevingsmachine vervangen door een handgeregelde Form + Test beproevingsmachine Alpha 3-3000 H.
Nieuwe volautomatische Form + Test beproevingsmachine Alpha 3-3000 AD voor Theo Pouw Groningen

In de nieuwste duurzame betoncentrale van Theo Pouw aan de Gdanskweg te Groningen in door Newa een nieuwe volautomatische Form + Test beproevingsmachine Alpha 3-3000 AD geïnstalleerd om de druksterkte van de geproduceerde betonmortel te kunnen meten.

Naast deze beproevingsmachine Form + Test Alpha 3-3000 AD heeft Newa het betonlaboratorium ingericht met onder andere een oven voor de bepaling van de water-bindmiddelfactor, mallen voor het kunnen maken van proefstukken, controlezeven en de benodigdheden voor het meten van de verwerkbaarheid van betonmortel.
Proceq Equotip 550 UCI hardheidsmeters voor MME Group

MME Group kent vier gespecialiseerde divisies, met als hoofdactiviteiten materiaalonderzoek, materiaalbeproeving en corrosiebestrijding verdeeld over vestigingen in onder andere Ridderkerk, Beverwijk, Hengelo, Heerenveen, Eindhoven en Heijningen.

Ter vervanging van een aantal bestaande UCI hardheidsmeters heeft MME Group gekozen om te investeren in een tweetal Proceq Equotip 550 UCI hardheidsmeters voorzien van de unieke Proceq HV1 - HV10 sonde.

Hardheidsmeter Proceq Equotip 550 is de meest veelzijdige, alles in één oplossing voor mobiele hardheidsmetingen waarmee alle gangbare non-destructieve portable meettechnieken (Leeb rebound, Portable Rockwell en UCI) kunnen worden gecombineerd in één apparaat.

Voor meer informatie over hardheidsmeter Proceq Equotip 550 klikt u op de afbeelding.
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Nieuwe volautomatische Form + Test beproevingsmachine Alpha 3-3000 AD voor Byldis prefab

Na ruim 20 jaar te hebben gewerkt met een Form + Test 107/3000 A automatische beproevingsmachine heeft Byldis prefab, voorheen bekend als Hurks prefabbeton, te Veldhoven de “oude” beproevingsmachine ingeruild en bij Newa een nieuwe volautomatische Form + Test beproevingsmachine Alpha 3-3000 AD aangeschaft om de druksterkte te kunnen meten.

Byldis maakt al jaren nationaal en internationaal naam met innovatieve prefab bouwconcepten waarbij complete gebouwen uit grote, geprefabriceerde elementen worden opgeleverd en is wereldwijde koploper en trendsetter in het bouwen met prefab elementen.
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave
Nebest kiest voor een Proceq GPR Live betonradar

Nebest Adviesgroep is een onafhankelijk ingenieurs-/ adviesbureau, gespecialiseerd in inspectie, onderzoek, technisch advies en projectmanagement met een sterke focus op assetmanagement. Met meer dan 200 medewerkers bieden zij gespecialiseerde technische expertise die bijdraagt aan een efficiënte infrastructuur en een veilige leefomgeving en gebouwen.

Als eerste bedrijf in Nederland kiest Nebest Adviesgroep er voor te gaan werken met een Proceq GPR Live betonradar om inzicht te verkrijgen in de wapeningsconfiguratie ten behoeve van bijvoorbeeld de herberekening van constructies. Maar ook om (voorspan)wapening en andere in beton aanwezige objecten te kunnen detecteren om deze te vermijden bij bijvoorbeeld boren of zagen in bestaande constructies.

De Proceq GPR Live betonradar markeert het begin van een nieuw tijdperk in niet-destructief betononderzoek. De unieke en gepatenteerde ultra breedband technologie in combinatie met een compacte draadloze scanner maakt de Proceq GPR Live tot een betonradar met ongekende prestaties. De Proceq GPR Live betonradar is verbonden met een iPad, via een lokale WiFi verbinding, voor de real-time verwerking van de meetresultaten in een ongekend hoge resolutie.
Proceq Profometer Corrosion inclusief éénwielelectrode voor Solid Services

Solid Services is een onafhankelijk advies- en ingenieursbureau met specialismen op het gebied van schade-analyse, onderhoud en beheer van betonnen gebouwen en constructies.

De door Newa aan Solid Services geleverde Proceq Profometer Corrosion inclusief staaf-en éénwielelectrode is het meest geavanceerde corrosie analyse instrument op de markt. Solid Services zal de Proceq Profometer Corrosion gaan inzetten voor advies en ondersteuning van klanten en onderzoek aan de betonconstructie van bestaande gebouwen.
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Nieuwe volautomatische Form + Test beproevingsmachine Alpha 3-3000 AD voor Dam Beton

Dam beton, de in het Friese Akkrum gevestigde producent van betonproducten zoals heipalen en van betonmortel, heeft bij Newa een nieuwe volautomatische Form + Test beproevingsmachine Alpha 3-3000 AD aangeschaft om de druksterkte van de door Dam Beton geproduceerde betonmortel te kunnen meten.

Door een samenwerking tussen Newa en Kiwa, i.v.m. de kalibratie van de beproevingsmachine, is de nieuwe Form + Test beproevingsmachine Alpha 3-3000 AD in één dag in gebruik genomen en gekalibreerd.
Complete Proceq Profometer 650 AI / Proceq Profometer Corrosion & Proceq Resipod voor Cathodic Protection Advice B.V.

De in Capelle aan den IJssel gevestigde specialist in kathodische bescherming heeft via Newa geïnvesteerd in een complete Proceq Profometer 650 AI voor dekkingsmetingen, een Proceq Profometer Corrosion inclusief staaf-en éénwielelectrode voor potentiaalmetingen en een Proceq Resipod voor weerstandsmetingen.

Cathodic Protection Advice B.V. zal de apparatuur in gaan zetten voor advies en ondersteuning van klanten, onderzoek aan de betonconstructie van bestaande gebouwen en de monitoring van geïnstalleerd KB‐systeem.
De RuwBouw Groep kiest voor een Proceq Pundit 250 Array

In augustus 2017 heeft Newa aan De RuwBouw Groep de eerste in Nederland in gebruik genomen Proceq Pundit 250 Array, inclusief een dual handle kit, geleverd.

De RuwBouw Groep, producent van integrale ruwbouwoplossingen bekend van de merken Calduran Kalkzandsteen, Heembeton wanden en Dycore Vloeren, gaat de Proceq Pundit 250 Array inzetten voor productontwikkeling en onderzoek naar innovatieve ruwbouwoplossingen.
Hechtsterktemeter Proceq DY-206 geschikt voor grote trekplaten

Geleverd aan een Nederlandse infra organisatie die met haar brede expertise en innovatieve werkwijze toegevoegde waarde biedt voor haar opdrachtgevers.

Inclusief trekplaten Ø 50 mm, trekplaten Ø 75 mm, trekplaten Ø 100 mm, trekbouten M8 trekbouten M10, adapterplaat voor trekplaten Ø 75 mm/Ø 100 mm en diverse sets 2-componentenlijm.
Proceq Pundit Lab+

Een ultrasoonmeter Proceq Pundit Lab+ geleverd, inclusief instructie op locatie, aan een Belgische particuliere onderzoeksinstelling voor het het verrichten van wetenschappelijk en technisch onderzoek voor zijn leden. 

Voor meer informatie over ultrasoonmeter Proceq puindit Lab+? Klik dan op de afbeelding of op deze link.
10 Stuks betonvochtmeter Tramex CMEX II

Door Newa geleverd aan de Nederlandse vestiging van 's werelds grootste producent van lijmen, kitten en chemische producten voor de bouw.

Inclusief 3 sets Hygro-I kit en de benodigde controlemiddelen.
Stroefheidsmeter GTE GMG 200 volgens NEN 7909 voor Kiwa KOAC

Eind april 2017 heeft Newa aan Kiwa KOAC, vestiging Groningen, een stroefheidsmeter GTE GMG 200 volgens NEN 7909 geleverd. Kiwa KOAC wilt de stroefheidsmeter GTE GMG 200 volgens NEN 7909 gaan inzetten om de slipweerstand van horizontale en hellende, beloopbare oppervlakken in een openbare ruimte of arbeidsruimte voor klanten, op locatie, te kunnen bepalen.

Door de stroefheidsmeter GTE GMG 200 volgens NEN 7909 aan te schaffen inclusief alle leverbare toebehoren, zoals onder andere het normslijpblok en de software, en een aantal reserve glijplaten kunnen de medewerkers van Kiwa KOAC onbezorgd op locatie stroefheidsmetingen volgens NEN 7909 gaan uitvoeren.

Wilt u meer informatie over stroefheidsmeter GTE GMG 200 volgens NEN 7909? Klik dan op op de bovenstaande afbeelding of op deze link.
2e Proceq Profometer 650 AI wapeningsdetector voor Technoconsult

Na eind 2016 de eerste nieuwe Proceq Profometer 650 AI wapeningsdetector in gebruikt te hebben genomen hebben de goede ervaringen met de Proceq Profometer 650 AI ertoe geleid dat Technoconsult, de specialist voor onafhankelijk onderzoek met betrekking tot beton, hout, metselwerk en natuursteen, een tweede Proceq Profometer 650 AI wapeningsdetector heeft aangeschaft via Newa.

Door het gebruik van een telescoopstang is een ergonomische werkwijze geborgd en een extra batterij zorgt voor een langere gebruiksduur tijdens het uitvoeren van onderzoek.

Wilt u meer informatie over Proceq Profometer 650 AI? Klik dan op op de bovenstaande afbeelding of op deze link.
Van handbediend naar automatisch voor Ruys vloeren

Het toonaangevend bedrijf in bedrijfsvloeren op internationaal niveau uit Apeldoorn heeft via Newa onlangs een Proceq DY-206 automatische hechtsterktemeter aangeschaft om de hechtsterkte van onder andere de bekende Margia-Crete en Margia graniet vloer te kunnen meten.

De handbediende Proceq Dyna Z16 hechtsterktemeter welke Ruys vloeren in gebruik had is door Newa ingeruild.

Wilt u meer informatie over hechtsterktemeter Proceq DY-2? Klik dan op op de bovenstaande afbeelding of op deze link.
Bisoton BV kiest voor een Newa water/cementfactor oven

De producent van geïsoleerde betonpanelen uit Ede heeft recent een Newa water/cementfactor oven volgens NEN 5960 in gebruik genomen welke geschikt is voor het drogen van vier monsters tegelijk. Door te investeren in een oven voor de bepaling van de water/cementfactor kan Bisoton BV de in de moderne fabriek geproduceerde betonmortel, welke wordt gebruikt voor productie van de geïsoleerde betonpanelen, nog beter controleren.

Wilt u meer informatie over de Newa water/cementfactor oven volgens NEN 5960? Klik dan op op de bovenstaande afbeelding of op deze link. 

NIEUWS

Nauwkeurige metingen uitvoeren op bouwmaterialen van 0,5 - 4.000 kN?

Een tijdje terug heeft Newa de Alpha 2-4000 & Mega 10-500-50 beproevingsmachine van Form + Test af mogen leveren aan SGS-Intron te Sittard.

Met deze beproevingsmachine kan SGS Intron drukproeven, buig/trekproeven en de E-modulus van (bouw)materiaal bepalen.

Meer info? Klik dan op de afbeelding!


Potentiaalmetingen tot 40x sneller uitvoeren 📊

Door de combinatie van een lichte, draadloze sensor en de kracht van de Profometer-app, krijg je niet alleen toegang tot de compacte sensor en de unieke wielelektroden van Proceq, maar ook tot de meest geavanceerde software voor corrosieanalyse 💡.

Dankzij de unieke wielelektroden voer je potentiaalmetingen tot 40 keer sneller uit dan met enige andere potentiaalmeter op de markt.

Bovendien is de potentiaalmeter compact, ultralicht en draadloos - de PM8500 maakt comfortabele potentiaalmetingen mogelijk, waar je ook bent.

Met de intuïtieve Profometer-app krijg je verschillende weergaven voor eenvoudige data-analyse en -visualisatie ter plaatse 📍.

Wil je meer weten over de Potentiaalmeter Proceq Profometer Corrosion PM8500?

Bekijk de website: http://www.newa.nl/21353510

Nog meer info?

✉ sales@newa.nl
☎ +31(0)13-5072000


Soms moeten componenten in zijn geheel worden getest, ook al zijn ze groot. Heel groot.

Er zijn componenttests die op ware grootte uitgevoerd moeten worden om alle relevante effecten te kunnen zien en de sterkte van de constructie te bewijzen, zeker als het om houten-hybride componenten gaat.

Op de foto is te zien hoe de University of Luxembourg met een custom build beproevingsmachine van Form + Test een houten-hybride component van 3 x 10 meter langdurig dynamisch belast.

Een aantal kerngetallen uit deze test:

Afmetingen component: 3 x 10 meter
Testduur: 5 uur continu
Maximale doorbuiging:  400 mm
Maximale kracht: 800 kN
Aantal actieve meetsensoren tijdens één proef:  66 sensoren

Wilt u uw echte componenten op ware grote dynamisch over een langere periode kunnen testen in plaats van op laboratorium schaal tot bezwijken?

Neem contact op en we bespreken de mogelijkheden: +31 (0) 13 50 72 000.


Proceq GP8800 betonradar - een betonradar perfect voor onderzoek op lastig bereikbare plaatsen

Deze unieke betonradar is perfect voor onderzoek op lastig bereikbare plaatsen, zoals dichtbij randen of tussen leidingen en plafonds maar ook voor het accuraat meten van ronde kolommen.

Met slechts een iPad en de app bent u volledig uitgerust voor hoogwaardige metingen.

De radartechnologie (SFCW) van deze betonradar biedt de grootste ultra-wide bandbreedte ooit in een betonradar.

Wat resulteert in haarscherpe data zonder concessies te doen aan resolutie en meetdiepte in vergelijking met traditionele, minder compactere, GPR-apparaten.


Oplossingen voor fabrikanten van bouwmaterialen

Als fabrikant van bouwmaterialen wilt u snel weten of uw materiaal voldoet aan de vereisten.

Met behulp van deze producten kunt u snel vaststellen of uw producten voldoen aan de vereisten zoals de e-modulus en druk-, buig- en treksterkte.

Newa biedt een uitgebreid assortiment hoogwaardige apparatuur en instrumenten van Form + Test aan voor het verzamelen van data. Bovendien kunnen al onze producten van Form + Test door Newa onder accreditatie worden gekalibreerd.

Met ruim 40 jaar ervaring en uitstekende after-sales service bieden wij niet alleen de juiste tools, maar ook het deskundige advies om kwaliteitscontrole en productontwikkeling te optimaliseren.


 
 
  © 2024 - Newa    U gebruikt @ Unknown OS