NEWA
Smederijstraat 25
5111 PT Baarle-Nassau
Tel: +31 (0) 13 50 72 000
E-mail: info@newa.nl 
    PRODUCTEN

    Algemene laboratoriumbenodigdheden
    Beton
    Cement
    ConSensor 3.0
    Grondradar
    Materiaalbeproeving
    Mobiel betonlaboratorium
    Non-destructief onderzoek - Beton
    Non-destructief onderzoek - Metaal
    Non-destructief onderzoek - Papier, film en folie
    Proceq premier service center
    Toeslagstoffen
    Verhuur non-destructief onderzoek - Beton
    Verwarmen, klimatiseren en drogen
  Vochtmeters
      Betonvochtmeter Tramex CME5
    Betonvochtmeter Tramex CMEX5
      Carbide vochtmeter/CM apparaat
      Dauwpuntmeter Dewcheck 4
      Luchtvocht en temperatuur datalogger Tramex Feedback
    Wegen
    Beurzen en evenementen
    Gebruikte apparaten/machines
    Nieuwsbrief Newa News
    Privacyverklaring
    Recente leveringen
    Leveringsvoorwaarden

Zoeken: 
 

 

Betonvochtmeter Tramex CMEX5

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Betonvochtmeter Tramex CMEX5

De betonvochtmeter Tramex CMEX5 is een unieke combinatie van een non-destructieve digitale oppervlaktevochtmeter en een dauwpuntmeter. Ideaal voor zowel het bepalen van vocht in betonnen vloeren en constructies als voor het meten en eventueel registreren van alle klimaatparameters, zoals luchttemperatuur en luchtvochtigheid, benodigd bij oppervlaktebehandeling. Met de Tramex CMEX5 bepaalt u op directe en nauwkeurige wijze het vochtgehalte van uw betonnen ondergrond door de elektrische impedantie te meten welke wordt omgezet naar een percentage restvocht op basis van een gravimetrische analyse. Daarnaast is de Tramex CMEX5 ook geschikt voor het onderzoeken van beton en andere cementachtige ondergronden op een equivalent van de carbidemethode. De betonvochtmeter Tramex CMEX5 is de ideale alles-in-één kunner voor de vloerprofessional.

Download hier de brochure van betonvochtmeter Tramex CMEX5! (PDF)
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Hoe het werkt?

De Tramex CMEX5 detecteert en evalueert de vochtcondities in het beton door de elektrische impedantie non-destructief te meten. Een laagfrequent elektronisch signaal wordt via de elektroden van het instrument in het te testen materiaal gezonden. De sterkte van dit signaal varieert evenredig met de hoeveelheid vocht die in het materiaal aanwezig is. De Tramex CMEX5 bepaalt de sterkte van de stroom en zet deze om in een vochtgehalte voor betonnen constructies en andere cementgebonden dekvloeren, weergegeven op een groot, helder en digitaal display.

Download hier de handleiding van betonvochtmeter Tramex CMEX5! (PDF)
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Ergonomisch verantwoord meten

Met de Tramex CMEX5 behoort bukken om een restvochtpercentage van een vloer te meten tot het verleden. Vochtmeter Tramex CMEX5 is leverbaar met een telescoopstok en de Tramex CMEX5 is via een Bluetooth verbinding eenvoudig te verbinden met de Tramex Meters IOS & Android App. Met de Tramex Meters IOS & Android App kunt u het gemeten percentage restvocht eenvoudig aflezen en opslaan waardoor een rapportage in een handomdraai kan worden uitgedraaid.

Download hier de quick start guide van betonvochtmeter Tramex CMEX5! (PDF)
Hygrometer-modus

Wanneer de optionele Tramex Hygro-i2 ® sonde wordt aangesloten op de Tramex CMEX5, schakelt het instrument automatisch over naar de hygrometermodus, waardoor u de relatieve vochtigheid (RH) kunt testen van vloerplaten volgens ASTM F2170 en BS 8201, 8203 methode, evenals omgevingscondities zoals temperatuur, relatieve vochtigheid, dauwpunt en mengverhoudingen.
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Specificaties betonvochtmeter Tramex CMEX5

Afmetingen: 180 x 85 x 40 
Gewicht: 357 gram
Batterij: 2 x AA
Display: Digitaal
Meetdiepte in beton: ± 20 mm (afhankelijk van % restvocht)

Meetbereik betonvochtmeter Tramex CMEX5

Vochtgehalte voor beton: 0 – 6,9 %
Vergelijkende schaal voor anhydriet: 0 - 12
CM Equivalent anhydriet / beton: 0 - 2,7 / 0 - 4,3
Referentieschaal: 0 - 100
Relatieve vochtigheid: 0-99% (met optionele Hygro-i2 ®-sonde)
Vochtigheidsnauwkeurigheid:

0% - 99%RH +/- 2% @ 25°C
 

NIEUWS

Nieuw! De Proceq RQ8000, een volautomatische rolhardheidsprofielmeter

De Proceq RQ8000, een volautomatische rolhardheidsprofielmeter, ideaal om zelfs de kleinste rolfouten zoals zachte randen, touwmarkeringen, kreukels en bagginess te detecteren met een ongeëvenaarde meetprecisie en snelheid. De Proceq RQ8000 is geschikt voor zelfs de meest delicate materialen zoals papier, film en folie.

De Proceq RQ8000 is een doorontwikkeling van de wereldberoemde Tapio RQP v2.0. Dankzij de exclusieve overname van de verkoop- en distributierechten van deze Tapio RQP v2.0 door Proceq brengt het bedrijf van Screening Eagle Technologies de geavanceerde rolhardheidsprofielmeter nu onder een nieuwe naam op de markt.

Met de Proceq RQ8000 profiteert u van een hoge meetsnelheid en een uitstekende nauwkeurigheid. Daarnaast meet u niet alleen de rolhardheid, maar ook de wikkelspanning en het rolhardheidsprofiel van uw rollen. De Proceq RQ8000 is verkrijgbaar bij Newa, klik voor meer informatie op de foto!


Wilt u een schudmaat volgens EN 12350-5 bepalen op een ergonomisch verantwoorde wijze?

Newa biedt de ideale oplossing. Met een speciaal onderstel voor uw schudtafel creëert u eenvoudig een werkhoogte van 80 cm.

Om het reinigen van de schudtafel na het bepalen van de schudmaat eenvoudig te maken is het onderstel zo ontworpen dat een kruiwagen onder de tafel geplaatst kan worden om zo de betonmortel op te vangen. Het onderstel is voorzien van stelpoten voor het waterpas afstellen van de schudtafel.

Meer informatie? Klik op de afbeelding of neem vrijblijvend contact op, we vertellen u graag meer over de mogelijkheden van dit onderstel.


Tramex CMEX5 voor BetonRestore

Wederom kiest een mooi bedrijf voor Newa. Ditmaal heeft BetonRestore de veelzijdige betonvochtmeter Tramex CMEX5 aangeschaft. BetonRestore, uit Gorinchem, is gespecialiseerd in waterdichting en richt zich op bouwkundige renovatie van parkeergarages en is actief in de woningbouw en procesindustrie.

Meer informatie? Klik dan op de afbeelding!


Krimp of zwel van de mortel meten?

Maak kennis met de Schleibinger krimpgoot. Het ideale instrument om eenvoudig de lengteverandering van mortels tijdens het verharden te bepalen. Met de Schleibinger krimpgoot kunt direct na het vullen van de mal al starten met meten van de krimp of zwel van de mortel.

De Schleibinger krimpgoot biedt de mogelijkheid om maximaal 10 lengteverandering opnemers aan te sluiten via een digitale datalogger. Zo registreert u direct de gegevens van verschillende lengteveranderingen en slaat deze op als ASCII-tekstbestanden. Dankzij een ingebouwde ethernetverbinding en IP-adres integreert u de Schleibinger krimpgoot eenvoudig met uw netwerk voor het efficiënt delen van uw data.

De Schleibinger krimpgoot is leverbaar voor een proefstukbreedte van 60 x 40 mm voor mortels en een proefstukbreedte van 100 x 60 mm voor betonmortel en is beschikbaar in verschillende lengtes. Wilt u meer weten over deze krimpgoot? Klik dan op de afbeelding!


Het onderzoeken van de corrosie activiteit van wapeningsstaal in een betonconstructie was nog nooit zo eenvoudig!

Met de Proceq Profometer corrosion heeft u nu de beschikking over een gebruiksvriendelijk en efficiënt instrument voor het lokaliseren van wapeningscorrosie dat volledig naar uw wensen is uit te breiden.

Deze Proceq Profometer corrosion is uitgerust met een staaf electrode voor het nauwkeurig opsporen van corrosie. Maar waarom stoppen bij deze basisuitrusting? Complementeer uw Proceq Profometer corrosion met de unieke 1-wiel en 4-wiel elektrodes. Het voordeel? U bespaart direct veel tijd bij het uitvoeren van elektrische potentiaalmetingen van grote oppervlaktes!

Of upgrade uw meegeleverde touchscreen unit naar een volwaardige dekkingsmeter voor gecombineerde onderzoeksmogelijkheden. Daarnaast wordt het verwerken en analyseren van uw data met deze potentiaalmeter zeer eenvoudig dankzij de intuïtieve interface.

Het maakt de Proceq Profometer 6 de ideale alles in één oplossing voor uw dekkingsmetingen en corrosieanalyse! 

Meer weten over de Proceq Profometer corrosion? Klik op de afbeelding of neem vrijblijvend contact met ons op!


 
 
  © 2021 - Newa    U gebruikt Onbekende browser @ Onbekend OS