NEWA
Smederijstraat 25
5111 PT Baarle-Nassau
Tel: +31 (0) 13 50 72 000
E-mail: info@newa.nl 
    PRODUCTEN

    Algemene laboratoriumbenodigdheden
    Beton
    Cement
    ConSensor 3.0
    Grondradar
    Materiaalbeproeving
    Mobiel betonlaboratorium
    Non-destructief onderzoek - Beton
    Non-destructief onderzoek - Metaal
    Non-destructief onderzoek - Papier, film en folie
    Proceq premier service center
    Toeslagstoffen
    Verhuur non-destructief onderzoek - Beton
    Verwarmen, klimatiseren en drogen
  Vochtmeters
      Betonvochtmeter Tramex CME5
    Betonvochtmeter Tramex CMEX5
      Betonvochtmeter Tramex CMEX5 - EZ kit
      Tramex CCTK - set voor het meten en registreren van klimaatparameters bij oppervlaktebehandeling
      Tramex CCIK - concrete coatings inspector kit
      Tramex FIK - flooring inspector kit
      Tramex FTK - Flooring Installer Tech Kit
      Carbide vochtmeter/CM apparaat
      Dauwpuntmeter Dewcheck 4
      Luchtvocht en temperatuur datalogger Tramex Feedback
    Wegen
    Beurzen en evenementen
    Gebruikte apparaten/machines
    Nieuwsbrief Newa News
    Privacyverklaring
    Recente leveringen
    Leveringsvoorwaarden

Zoeken: 
 

 

Betonvochtmeter Tramex CMEX5

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Betonvochtmeter Tramex CMEX5

De betonvochtmeter Tramex CMEX5 is een unieke combinatie van een non-destructieve digitale oppervlaktevochtmeter en een dauwpuntmeter. Ideaal voor zowel het bepalen van vocht in betonnen vloeren en constructies als voor het meten en eventueel registreren van alle klimaatparameters, zoals luchttemperatuur en luchtvochtigheid, benodigd bij oppervlaktebehandeling. Met de Tramex CMEX5 bepaalt u op directe en nauwkeurige wijze het vochtgehalte van uw betonnen ondergrond door de elektrische impedantie te meten welke wordt omgezet naar een percentage restvocht op basis van een gravimetrische analyse. Daarnaast is de Tramex CMEX5 ook geschikt voor het onderzoeken van beton en andere cementachtige ondergronden op een equivalent van de carbidemethode. De betonvochtmeter Tramex CMEX5 is de ideale alles-in-één kunner voor de vloerprofessional.

Download hier de brochure van betonvochtmeter Tramex CMEX5! (PDF)
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Hoe het werkt?

De Tramex CMEX5 detecteert en evalueert de vochtcondities in het beton door de elektrische impedantie non-destructief te meten. Een laagfrequent elektronisch signaal wordt via de elektroden van het instrument in het te testen materiaal gezonden. De sterkte van dit signaal varieert evenredig met de hoeveelheid vocht die in het materiaal aanwezig is. De Tramex CMEX5 bepaalt de sterkte van de stroom en zet deze om in een vochtgehalte voor betonnen constructies en andere cementgebonden dekvloeren, weergegeven op een groot, helder en digitaal display.

Download hier de handleiding van betonvochtmeter Tramex CMEX5! (PDF)
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Ergonomisch verantwoord meten

Met de Tramex CMEX5 behoort bukken om een restvochtpercentage van een vloer te meten tot het verleden. Vochtmeter Tramex CMEX5 is leverbaar met een telescoopstok en de Tramex CMEX5 is via een Bluetooth verbinding eenvoudig te verbinden met de Tramex Meters IOS & Android App. Met de Tramex Meters IOS & Android App kunt u het gemeten percentage restvocht eenvoudig aflezen en opslaan waardoor een rapportage in een handomdraai kan worden uitgedraaid.

Download hier de quick start guide van betonvochtmeter Tramex CMEX5! (PDF)
Hygrometer-modus

Wanneer de optionele Tramex Hygro-i2 ® sonde wordt aangesloten op de Tramex CMEX5, schakelt het instrument automatisch over naar de hygrometermodus, waardoor u de relatieve vochtigheid (RH) kunt testen van vloerplaten volgens ASTM F2170 en BS 8201, 8203 methode, evenals omgevingscondities zoals temperatuur, relatieve vochtigheid, dauwpunt en mengverhoudingen.
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Specificaties betonvochtmeter Tramex CMEX5

Afmetingen: 180 x 85 x 40 
Gewicht: 357 gram
Batterij: 2 x AA
Display: Digitaal
Meetdiepte in beton: ± 20 mm (afhankelijk van % restvocht)

Meetbereik betonvochtmeter Tramex CMEX5

Vochtgehalte voor beton: 0 – 6,9 %
Vergelijkende schaal voor anhydriet: 0 - 12
CM Equivalent anhydriet / beton: 0 - 2,7 / 0 - 4,3
Referentieschaal: 0 - 100
Relatieve vochtigheid: 0-99% (met optionele Hygro-i2 ®-sonde)
Vochtigheidsnauwkeurigheid:

0% - 99%RH +/- 2% @ 25°C
 

NIEUWS

Tramex flooring inspector kit

Alles bij de hand voor de inspectie van een houten vloer op een betonnen ondergrond? Kies dan voor de Tramex Flooring Inspector Kit: een uitgebreide set voor het bepalen van contactvocht, luchtvochtigheid, luchttemperatuur, oppervlaktetemperatuur én vochtspanning. De Tramex flooring Inspector Kit is de ideale bundeling van instrumenten voor elke vloerprofessional.

Met de Tramex Flooring Inspector Kit heeft u de beschikking over:

  • Betonvochtmeter Tramex CME5
  • Tramex Meters-app voor Android en iOS (telefoon niet inbegrepen).
  • Hygro-i2® relatieve vochtigheidssonde.
  • Tramex Heavy-duty houten pin-sonde
  • Tramex Infrarood-oppervlaktethermometer IRT2.
  • Telescoopstok voor betonvochtmeter Tramex CME5

Wilt u meer weten over de Tramex Flooring Inspector Kit? Klik dan op de afbeelding!


Bent u op zoek naar een modulaire oplossing voor het uitvoeren van statische en dynamische testen op proefstukken van wisselende afmetingen? Met de Form + Test testportalen beschikt u over een systeem dat volledig naar uw wensen is te configureren. Zo ontwerpt u zelf eenvoudig een compleet modulair testportaal dat naadloos aansluit op uw onderzoek. Zelfs het testen op draaimoment is geen probleem.

Universele testopstellingen van Form + test zijn beschikbaar in talloze varianten met diverse afmetingen en meetbereiken. Daarnaast is de montage van meerdere cilinders mogelijk. Newa kan bovendien de Form + Test testportalen leveren inclusief hydraulische benodigdheden, accessoires en software.

Wilt u meer weten over de uitgebreide mogelijkheden van de Form + Test testportalen? Neem contact met ons op voor aanvullende informatie.


Ultrasoon scanner Proceq Pundit PD8050

Maak kennis met `s werelds lichtste draadloze ultrasoon scanner voorzien van augmented reality en AI-mogelijkheden: de Proceq PD8050! Eén enkel apparaat dat de kracht van de Pundit 200 PE, Pundit 250 Array en de Proceq PD8000 combineert.

Ervaar verbeterde draadloze pulse echo ultrasoon inspecties van betonconstructies in 2D, heatmapping en 3D-beeldvorming met een zeer hoge resolutie. De Proceq PD8050 is de intelligentste pulse echo ultrasoon scanner voor non-destructief betononderzoek op de markt. Waar een betonradar stopt, gaat u met de Proceq Pundit PD8050 verder met het verzamelen van constructiedata!

Met de voortdurend evoluerende software in de Pundit Array app voorzien van AI en AR, realtime feedback van de transducer, directe datavisualisatie en het eenvoudig aanmaken van rapportages is de Proceq PD8050 een uitblinker in efficiëntie en gebruiksgemak.

Wilt u meer weten over het verzamelen van constructiedata met de Proceq PD8050? Klik dan op de afbeelding!


Form + Test universele test machines type EM

Bent u op zoek naar kwalitatieve en universele druk- en trekbank voor het uitvoeren van veeleisende statische en quasi-statische materiaaltesten? Dit zijn de Form + Test universele beproevingsmachines type EM, ideaal voor materiaaltests in onderzoek, ontwikkeling en kwaliteitscontrole.

Deze computergestuurde druk- en trekbank beschikt over een flexibele configuratie. Dit maakt het eenvoudig om met standaard kleminrichtingen en testopstellingen destructief en non-destructief onderzoek aan bijvoorbeeld metalen, elastomeren en composieten uit te voeren.

De Form + Test universele beproevingsmachines type EM zijn leverbaar met een maximale kracht van 5 kN tot 1.200 kN en voldoen uiteraard aan de eisen gesteld voor nauwkeurigheidsklasse 1 volgens ISO 7500-1. Het uitvoeren van trek-, druk- en buigtesten is afhankelijk van accessoires.

Wilt u meer weten over de Form + Test universele beproevingsmachines type EM? Klik dan op de afbeelding!


Proceq Pundit Array app - versie 5.0

De nieuwe 5.0 versie van de Pundit Array app is nu beschikbaar in de App Store. Download hem nu via deze link. Een update voor `s werelds meest gebruiksvriendelijke, intuïtieve en krachtige pulse echo ultrasoon-instrument voor non-destructieve betoninspectie.

Met deze nieuwe versie krijgt u de beschikking over een verbeterde nauwkeurigheid en beeldkwaliteit. Maar dat is niet alles. Want met de 5.0 update van de Pundit Array app heeft u nu volledige controle over de gebruikte frequentie, het voltage en de maximale zendtijd. Ook voor de nieuwe Pundit PD8050. 

Meer weten over de Pundit Array app of non destructief betononderzoek met ultrasoon apparatuur? Klik dan op deze link!


 
 
  © 2021 - Newa    U gebruikt @ Unknown OS