NEWA
Smederijstraat 25
5111 PT Baarle-Nassau
Tel: +31 (0) 13 50 72 000
E-mail: info@newa.nl 
    PRODUCTEN

    Algemene laboratoriumbenodigdheden
    Beton
    Cement
    ConSensor 3.0
    Grondradar
    Materiaalbeproeving
    Mobiel betonlaboratorium
  Non-destructief onderzoek - Beton
      Betonproefhamers
      Betonradars
      BRE Screed tester
      Dekkingsmeters
      Hechtsterktemeters
    Permeabiliteitstesters
         Permeabiliteitstester Permea-TORR AC
         Permeabiliteitstester Proceq Torrent
      Potentiaalmeter
      Stroefheidsmeters
      Uittreksterktemeter
      Ultrasoon onderzoek - conventioneel
      Ultrasoon onderzoek - phased array
      Voeghardheidsmeter
      Weerstandmeter
    Non-destructief onderzoek - Metaal
    Non-destructief onderzoek - Papier, film en folie
    Proceq premier service center
    Toeslagstoffen
    Verhuur non-destructief onderzoek - Beton
    Verwarmen, klimatiseren en drogen
    Vochtmeters
    Wegen
    Beurzen en evenementen
    Gebruikte apparaten/machines
    Nieuwsbrief Newa News
    Privacyverklaring
    Recente leveringen
    Leveringsvoorwaarden

Zoeken: 
 

 

Permeabiliteitstester Permea-TORR AC

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Permeabiliteitstester Permea-TORR AC

Voor het onderzoeken van de duurzaamheid van een betonconstructie is het bepalen van de permeabiliteit van het betonoppervlak van groot belang. Met de Permea-TORR AC heeft u een uitstekende permeabiliteitstester in handen welke beschikt over een luchtdruksensor in beide luchtkamers voor nog nauwkeurigere meetresultaten.

Snel, betrouwbaar en non-destructief
De samenstelling van beton en de omstandigheden waaronder het verhard zijn belangrijke factoren die de kwaliteit van beton beïnvloeden. Het is daarom niet vreemd dat het onderzoeken van de duurzaamheid van een betonconstructie een belangrijk onderdeel is. De Zwitserse norm SIA 262: 2013 - “Betonconstructie” stelt: “De ondoordringbaarheid van een betonconstructie moet worden gecontroleerd door middel van permeabiliteitstests (bijv. metingen van luchtdoorlatendheid) uit te voeren op deze constructie. De Permea-TORR AC is een kwalitatief instrument dat precies is ontworpen om dat doel te bereiken: het bepalen van de permeabiliteit op een snelle, herhaalbare, betrouwbare en non-destructieve wijze.
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave
Meerdere materialen
De Permea-TORR AC wordt doorgaans ingezet voor betonconstructies, maar het instrument is ook toepasbaar op andere poreuze materialen zoals steen, kleiproducten, keramiek, hout, etc. De nieuwste versie van de Permea-TORR AC behoeft minder conditionering en kalibratie waardoor u kostbare tijd bespaart. Daarnaast is de Permea-TORR AC zeer compact en licht van gewicht zodat u uw metingen moeiteloos op locatie kunt uitvoeren.

Werkwijze Permea-TORR AC
Door een vacuüm te creëren in de active cell, die door middel van een paar zachte ringen op het betonoppervlak wordt verzegeld, ontstaan twee afzonderlijke luchtkamers. Wanneer voldoende vacuüm is bereikt, wordt automatisch een luchtklep gesloten en wordt de buitenste ring van de active cell losgekoppeld van de binnenste meetkamer. Op deze wijze is de binnenste meetkamer volledig geïsoleerd van de vacuümpomp. De lucht onder atmosferische druk, aanwezig in de poriën van het onderliggende beton, stroomt door de betonconstructie naar de binnenkamer en verhoogt de druk Pi. De snelheid waarmee de druk Pi toeneemt, houdt rechtstreeks verband met het luchtdoorlatingscoëfficiënt van de betonconstructie. Een drukregelaar houdt de druk van de externe kamer permanent in evenwicht met die van de binnenkamer (Pe = Pi). Zo wordt een gecontroleerde eenrichtingsstroom in de binnenkamer verzekerd en kan het permeabiliteitscoëfficiënt voor lucht kT (m²) worden berekend door middel van geschikte modellering.
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave
Voordelen Permea-TORR AC

  • Active Cell → Nog nauwkeuriger door een luchtdruksensor in beide luchtkamers
  • Compact en licht van gewicht
  • Te gebruiken met adapter of batterij
  • Voorzien van touchscreen
  • Resultaten nog overzichtelijker dankzij helder kleurenscherm
  • Test input via type, spraak, foto’s en/of video’s.
  • Sla meer dan 1000 metingen op met het interne geheugen
  • Data eenvoudig te transfereren via USBKlik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave 

NIEUWS

Tramex CMEX5 - EZ kit betonvochtmeter

Op non-destructieve wijze het vochtgehalte in beton bepalen, het dauwpunt meten én de vochtspanning in beton vaststellen? Geen probleem met de Tramex CMEX5 - EZ kit. Een unieke combinatie van de bekende betonvochtmeter Tramex CMEX5 en Hygro-i2 toebehoren voor het nauwkeurig meten van vochtspanning, zelfs op verschillende dieptes in een constructie.

Met de Tramex CMEX5 - EZ kit beschikt u over het alles-in-één instrument voor de vloerprofessional. Koppel de kit eenvoudig aan de Tramex Meters-app en visualiseer en analyseer u meetresultaten waar u ook bent. En dankzij de telescoopstok voert u uw onderzoeken altijd uit op een ergonomisch verantwoorde wijze.

Wilt u meer weten over de Tramex CMEX5 - EZ kit? Klik dan op de afbeelding!


Snel en eenvoudige meetdata van uw grondradar verwerken?

Wanneer u gebruik maakt van een grondradar is de kwaliteit van verzamelde data uiteraard van groot belang. Maar het exporteren van deze data is minstens zo belangrijk en in sommige gevallen omslachtig. Want wat doet u als u de data direct nodig heeft en geen tijd heeft om eerst terug naar kantoor te gaan?

Goed nieuws! Met de Proceq GS8000 beschikt u over een zeer veelzijdige grondradar met een geavanceerde dataverwerking. Zo kunt u de verzamelde data op locatie voorzien van notities, markeringen, foto’s en GNSS-data om deze direct te verwerken en te delen met klanten of uw backoffice. Daarnaast beschikt de Proceq GS8000 over een bandbreedte van 40 – 3440 MHz waardoor u zowel diep als ondiep in één meting kunt meten en waar u mee on- én offroad kunt rijden.

Meer weten over de Proceq GS8000? Neem vrijblijvend contact op voor een demonstratie!


Welke klimaatkast past bij uw proeven?

Zoekt u een degelijke klimaatkast van Nederlands fabricaat? Maar weet u niet zeker welke klimaatkast het beste past bij uw werkzaamheden? Newa helpt u in slechts enkele stappen bij het maken van de juiste keuze.

Meer info? Klik op de afbeelding!


Proceq Equotip 550 UCI & Portable Rockwell voor Nebest

Nebest Adviesgroep heeft haar assortiment uitgebreid met de Proceq Equotip 550 UCI & Portable Rockwell hardheidsmeter. Het onafhankelijk ingenieurs-/adviesbureau, gespecialiseerd in inspectie, technisch advies en projectmanagement in de infrastructuur, heeft hiermee een ideaal instrument in huis om eenvoudig en nauwkeurig hardheidsmetingen uit te voeren, ook op locatie.

Meer info? Klik op de afbeelding!


Maak kennis met de Proceq GS8000 grondradar bij u op locatie!

Newa heeft een Proceq GS8000 grondradar opgenomen in haar uitgebreide assortiment van demonstratieapparatuur. Zo kunnen wij u de kwaliteiten van deze unieke grondradar op elk gewenst moment tonen!

De Proceq GS8000 grondradar beschikt over een uitstekende resolutie en een uiterst nauwkeurige positiebepaling via de inbegrepen GNSS-ontvanger. En dankzij de unieke ‘Stepped-Frequency Continuous-Wave (SFCW) radartechnologie, kent deze grondradar een bandbreedte van 40 – 3440 MHz waardoor u zowel diep als ondiep in één meting kunt meten en waar u mee on- én offroad kunt rijden.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van de Proceq GS8000 en wilt u met eigen ervaren hoe deze grondradar het verschil maakt? Wij komen graag naar u toe om het te laten zien. Neem vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een afspraak.


 
 
  © 2021 - Newa    U gebruikt Onbekende browser @ Onbekend OS