NEWA
Smederijstraat 25
5111 PT Baarle-Nassau
Tel: +31 (0) 13 50 72 000
E-mail: info@newa.nl 
    PRODUCTEN

    Algemene laboratoriumbenodigdheden
  Beton
      Catalogus benodigdheden betonlaboratorium
      Alkali-silica-reactor
      Beton mengen
      Beproevingsmachines druk
      Beproevingsmachines druk en buig/trek
      Beproevingsmachines buig/trek
      Beproevingsmachines splijtsterkte
      Overige beproevingsmachines
      Testen van betonmortel
      Testen van uitgeharde beton
      Mallen
      Water-cementfactor oven
    Viscositeit en rheologie
         BT 2 - SCC
         Sliper
         Viskomat NT
         Viskomat XL
      Krimp meten
      Vorst-dooi beproeving
    Cement
    ConSensor 3.0
    Grondradar
    Materiaalbeproeving
    Mobiel betonlaboratorium
    Non-destructief onderzoek - Beton
    Non-destructief onderzoek - Metaal
    Non-destructief onderzoek - Papier, film en folie
    Proceq premier service center
    Toeslagstoffen
    Verhuur non-destructief onderzoek - Beton
    Verwarmen, klimatiseren en drogen
    Vochtmeters
    Wegen
    Beurzen en evenementen
    Gebruikte apparaten/machines
    Nieuwsbrief Newa News
    Privacyverklaring
    Recente leveringen
    Leveringsvoorwaarden

Zoeken: 
 

 

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Wanneer u de verpompbaarheid van betonmortel en/of andere materialen wilt bepalen, bent u doorgaans aangewezen op diverse pomptesten. Dit kan een tijdrovend en prijzig proces zijn. Om uw onderzoek efficiënter en goedkoper in te richten, heeft Schleibinger in samenwerking met Putzmeister de Sliper ontwikkeld. Na het uitvoeren van metingen voorspelt de Schleibinger Sliper voorspelt dankzij diverse rekenmodellen de verpompbaarheid zonder dat uw materiaal daadwerkelijk verpompt dient te worden.

De veelzijdigheid van de Sliper stopt echter niet bij efficiëntie en kostenbesparing. De techniek van de Schleibinger Sliper biedt namelijk ook een kwaliteitscontrole en dankzij de ingebouwde Bluetooth verbinding is het bijzonder eenvoudig om data te delen met een mobiel apparaat, zoals een telefoon, laptop of tablet.

Download hier de brochure van rheometer Schleibinger Sliper! (PDF)
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Het uitvoeren van een meting

  1. Meetbuis 1 wordt op de zuiger geplaatst (zorg dat de blokkering vergrendeld is) en vervolgens gevuld met verse beton.
  2. Op meetbuis 1 wordt de verlengbuis geplaats om de uit meetbuis 1 komende verse beton op te vangen. Aan de buitenzijde van meetbuis 1 kunnen, indien gewenst, extra gewichten worden geplaatst.
  3. De blokkering wordt ontgrendeld en meetbuis 1 en de verlengbuis glijden naar beneden. Tijdens deze beweging wordt de druk in en de daalsnelheid van meetbuis 1 gemeten en aangegeven.
  4. D.m.v. de twee handgrepen kunnen meetbuis 1 en de verlengbuis naar boven worden getrokken. Vervolgens kan er een herhaalmeting plaatsvinden met bijvoorbeeld meer gewichten.
  5. Indien een meting ten einde is wordt de verlengbuis gedemonteerd en geleegd. Alle andere delen dienen goed gereinigd te worden.Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave
Ontwikkeld voor in het laboratorium en op de bouwplaats

Ondanks dat de Schleibinger Sliper robuust is, blijft het instrument eenvoudig verplaatsbaar. Dit en het feit dat de Schleibinger Sliper niet afhankelijk is van netvoeding zorgt ervoor dat het een zeer handige toevoeging is voor onderzoeken in het laboratorium en op de bouwplaats.
De Schleibinger Sliper bestaat uit een rechtopstaande buis. Voor het bepalen van het verpompgedrag van betonmortel vult u deze buis met vers beton. Dankzij een druksensor in de bodem van de buis wordt de ontstane druk gemeten tijdens een neerwaartse beweging, deze beweging is vergelijkbaar met de slag van een pompzuiger van een betonpomp. Op hetzelfde moment wordt ook de snelheid bepaald waarmee de Sliper naar beneden beweegt. Het resultaat wordt getoond in een overzichtelijk grafisch overzicht en is direct te delen voor rapportage.
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave
Opzienbarend weinig handelingen

Dit is bijzonder handig omdat u zo direct de keuze voor een bepaalde pompsnelheid in relatie tot de gebruikte slanglengte kunt maken. Om u hierbij te assisteren is een rekenmodel beschikbaar dat, met behulp van de Schleibinger Sliper, het drukverlies tijdens het verpompen van beton kan bepalen. Met opzienbarend weinig handelingen kunt u dus op voorhand het verpompgedrag bepalen, uw data delen en analyseren én het drukverlies tijdens het verpompen meten.

Uw voordelen

  • Tijd- en kostenbesparend dankzij voorspellende rekenmodellen
  • Robuust, maar eenvoudig te verplaatsen
  • Data direct delen dankzij ingebouwde Bluetooth verbinding

Technische gegevens

Diameter meetbuis: 125 mm
Vulhoogte: 500 mm
Meetbereik druk: 1 – 1500 mbar
Meetbereik meting daalsnelheid: 0 – 4 m/s
Meegeleverde gewichten: 2 x 2,5 kg en 2 x 5 kgKlik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave 

NIEUWS

Beoordeling brugconstructie zonder documenten, tekeningen, berekeningen, specificaties?

Onze gewaardeerde klant IV-infra uit Papendrecht stond onlangs voor een indrukwekkende uitdaging. Hoe maak je een nauwkeurige beoordeling van een brugconstructie zonder dat er documenten, tekeningen, berekeningen, specificaties of materiaalkwaliteit bij komen kijken?

In onderstaand artikel krijgt u gedetailleerd te zien hoe dit is gelukt met behulp van de door Newa geleverde Proceq GP8000 betonradar. Een imposant inkijkje in de kracht en efficiëntie van deze uiterst nauwkeurige Stepped Frequency Continuous Wave (SFCW) betonradar van Screening Eagle Technologies.

Klik hier voor de link naar artikel!

Wilt u meer informatie over de betonradars van Proceq? Klik dan op deze link!


Richtlijn “Toepassing van beton bij in de grond gevormde funderingspalen en wanden”

Onlangs heeft de NVAF (Nederlandse Vereniging Aannemers Funderingswerken) en het Betonhuis namens de leveranciers van betonmortel gezamenlijk de richtlijn “Toepassing van beton bij in de grond gevormde funderingspalen en wanden” opgesteld en gepubliceerd.

Bent u klaar voor het professioneel en nauwkeurig bepalen van de eigenschappen betonmortel bij een ingangscontrole? Newa is uw gespecialiseerd partner voor al uw apparatuur en benodigdheden voor de controle van betonmortel voorafgaande aan de toepassing bij in de grond gevormde funderingspalen en wanden!

Wilt u meer weten over ons assortiment of het controleren en bepalen van in de grond gevormde funderingselementen? Klik dan op de afbeelding of neem vrijblijvend contact op met Newa voor meer informatie.


KINT congres 2021

Op 10 november neemt Newa deel aan het KINT congres 2021 in Raamsdonksveer. Dit evenement wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Kwaliteitstoezicht, Inspectie en Niet-Destructieve Techniek. Het congres staat deze jaargang volledig in het teken van Kwaliteitstoezicht Inspectie en Niet-Destructieve Techniek.

Meer informatie? Klik op de afbeelding!


Wilt u bepalen welke belasting uw verpakking, gestapelde verpakkingen en compleet verpakte pallets aankunnen?

Dat kan probleemloos met de Form + Test EM 100-4 S, een elektromechanische beproevingsmachine om drukproeven op verpakkingen uit te voeren. Zo bepaalt u eenvoudig de belasting van uw verpakking, van één doosje tot een compleet verpakte pallet!

De Form + Test EM 100-4 S is modulair uitvoerbaar en hierdoor volledig naar uw wensen te configureren. Daarnaast voert de Form + Test EM 100-4 S uw proeven uit met een zeer hoge nauwkeurigheid. Bovendien beschikt deze machine over een uitstekende reproduceerbaarheid dankzij de DIGIMAXX ® C-30 controller en is leverbaar in diverse afmetingen en krachten.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over de mogelijkheden van de Form + Test EM 100-4 S.


Het onderzoeken van de corrosie activiteit van wapeningsstaal in een betonconstructie was nog nooit zo eenvoudig!

Met de Proceq Profometer corrosion heeft u nu de beschikking over een gebruiksvriendelijk en efficiënt instrument voor het lokaliseren van wapeningscorrosie dat volledig naar uw wensen is uit te breiden.

Deze Proceq Profometer corrosion is uitgerust met een staaf electrode voor het nauwkeurig opsporen van corrosie. Maar waarom stoppen bij deze basisuitrusting? Complementeer uw Proceq Profometer corrosion met de unieke 1-wiel en 4-wiel elektrodes. Het voordeel? U bespaart direct veel tijd bij het uitvoeren van elektrische potentiaalmetingen van grote oppervlaktes!

Of upgrade uw meegeleverde touchscreen unit naar een volwaardige dekkingsmeter voor gecombineerde onderzoeksmogelijkheden. Daarnaast wordt het verwerken en analyseren van uw data met deze potentiaalmeter zeer eenvoudig dankzij de intuïtieve interface.

Het maakt de Proceq Profometer 6 de ideale alles in één oplossing voor uw dekkingsmetingen en corrosieanalyse! 

Meer weten over de Proceq Profometer corrosion? Klik op de afbeelding of neem vrijblijvend contact met ons op!


 
 
  © 2021 - Newa    U gebruikt @ Unknown OS