NEWA
Smederijstraat 25
5111 PT Baarle-Nassau
Tel: +31 (0) 13 50 72 000
E-mail: info@newa.nl 
    PRODUCTEN


Zoeken: 
 

 

Rolhardheidsmeter – Proceq PaperSchmidt

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Het bepalen van rolhardheden in de papier- en kunststofindustrie is een beproefde methode om kosten te besparen en misproductie te beperken en te voorkomen. De Proceq PaperSchmidt is een kwalitatieve en betrouwbare rolhardheidsmeter om u professioneel te ondersteunen bij het bepalen of een rol van goede of slechte kwaliteit is. De Proceq PaperSchmidt is tevens de eerste terugslaghamer ontworpen voor deze specifieke industrie.

Nieuw meetprincipe
De Proceq PaperSchmidt dankt haar betrouwbaarheid aan het toepassen van een nieuw meetprincipe. Deze rolhardheidsmeter bepaalt namelijk de terugslagsnelheid en niet de terugslagenergie. Dit heeft als groot voordeel dat er een hogere nauwkeurigheid waarneembaar is, maar ook dat de Proceq PaperSchmidt zeer onderhoudsarm is. Tel hierbij op dat dit instrument eenvoudig in het gebruik is en het is geen verrassing dat de Proceq PaperSchmidt haar concurrentie moeiteloos voorbijstreeft.

De Proceq PaperSchmidt maakt gebruik van een slim design en een overzichtelijke interface. Zo heeft u altijd zicht op de hardheid, het hardheidsprofiel, limieten en profiteert u van automatische dataopslag. En wanneer u de Proceq PaperSchmidt koppelt aan de meegeleverde Paperlink software wordt de rolhardheidsmeter nóg veelzijdiger.

Aan de slag met uw data
De meegeleverde Paperlink software voor Windows verhoogt de efficiëntie van uw werkzaamheden direct. Zo kunt u met de software eenvoudig de data van uw metingen downloaden, presenteren en bewerken. Alles op een intuïtieve en overzichtelijke manier. Ideaal om bijvoorbeeld batch metingen te verrichten of snel en eenvoudig rolprofielen te testen. Uw vergaarde data is eveneens te gebruiken met third party applicaties.

Download hier de brochure van rolhardheidsmeter Proceq PaperSchmidt! (PDF)
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave
Technische gegevens rolhardheidsmeter Proceq PaperSchmidt

Slagenergie 0,735 Nm
Gewicht interne hamer 115 gram
Energie slagveer 0,262 N/mm
Uitrekking veer 75 mm
Afmeting behuizing 55 x 55 x 250 mm
Afmeting zichtbaar gedeelte zuiger 94 x ø15 mm
Gewicht 570 gram
Geheugen

Afhankelijk van lengte testseries
Voorbeeld 1 - 401 series met 10 waardes per serie
Voorbeeld 2 - 246 series met 20 waardes per serie

Scherm 17 x 71 pixel
Stroomgebruik ~13 mA tijdens metingen, ~4 mA tijdens set-up en review, ~0.02 mA in standby
Batterijduur >5000 enkele metingen
Oplader USB type B (5 V, 100 mA)
Batterijgrootte ~150 mAh
Temperatuur bij gebruik 0 to 50 °C
Temperatuur bij opslag -10 to 70 °C
IP-classificatie IP54Onderhoud aan uw Proceq apparatuur? Controle van de meetnauwkeurigheid? Of reparaties aan uw aangeschafte Proceq-apparaten? Newa is uw Proceq premier service center voor de gehele Benelux!

Als Proceq premier service center garandeert Newa dat uitvoering van onderhoud, controle en certificering volledig volgens de door Proceq gestelde richtlijnen plaatsvindt. Voor onze onderhouds- en controlewerkzaamheden gebruiken wij enkel gecertificeerde meet- en controlemiddelen om een optimaal resultaat te leveren.

Naast Proceq premier service center is Newa eveneens exclusief Nederlands importeur van Proceq. 

NIEUWS

Bent u op zoek naar een efficiënte manier om het verpompgedrag van betonmortel te bepalen?

Met de Schleibinger Sliper beschikt u over een handig instrument voor uw onderzoek naar het verpompgedrag van betonmortel in het laboratorium én op de bouwplaats.

Na het uitvoeren van een meting voorspelt de Schleibinger Sliper op basis van rekenmodellen het verpompgedrag van betonmortel, maar ook van andere materialen. De Sliper doet dit voordat uw materiaal daadwerkelijk verpompt wordt. Zo bespaart u aanzienlijk qua kosten die pomptesten doorgaans met zich meebrengen. Uw data is direct beschikbaar op een smartphone in een overzichtelijk grafisch overzicht en eenvoudig deelbaar dankzij een Bluetooth verbinding.

Wilt u meer weten over de werkwijze van de Schleibinger Sliper? Klik op de foto voor meer informatie of neem contact op met een van onze adviseurs.


Eenvoudig krimp meten van plastische bouwmaterialen met de Schleibinger krimpkegel

Met ongekende flexibiliteit het uitzetten of krimpen van plastische bouwmaterialen meten? Met de Schleibinger krimpkegel doet u het! Van de eerste minuut tot een zelfgekozen eindmoment wordt de krimp of uitzetting uiterst nauwkeurig en contactloos bepaald dankzij een laser afstandsmeter.

De Schleibinger krimpkegel wordt geleverd met holle kegels. Zo behoudt u de mogelijkheid om het proefstuk te koelen of te verwarmen. Dit doet u eenvoudig door de kegels via de gemonteerde aansluitingen te koppelen aan een klimaatsysteem.

Uw meetwaarden op afstand bekijken en bewerken? Geen probleem. De hoogteveranderingen, gemeten met een resolutie van 0,1 micron, worden direct opgeslagen in een meegeleverde datalogger en is via een internetverbinding op iedere gewenste locatie uit te lezen. Optioneel kunt u met de datalogger de temperatuur en relatieve vochtigheid bepalen en opslaan.

Meer weten over de veelzijdige Schleibinger krimpkegel? Klik op de afbeelding voor de productpagina van de Schleibinger Krimpkegel of laat u adviseren door onze experts.


ConSensor in gebruik bij bouw Zalmhaventoren

De 215 meter hoge Zalmhaventoren in Rotterdam wordt het hoogste gebouw van Nederland. Het gebouw wordt opgetrokken met betonnen wand- en gevelelementen van Byldis. Het werk wordt uitgevoerd met een unieke hijs-loods met twee bovenloopkranen die de elementen naar hun plek transporteren. De betonnen vloeren worden ter plekke gestort in een 5-daagse cyclus in twee delen: op dag 3 en dag 5. Dat vergt een strakke planning en uitvoering.

Uitvoeringsmanager Arno Swinkels van Byldis gebruikt ConSensor om de verharding van de vloeren te monitoren zodat de stempels tijdig kunnen worden ‘geschrokken’. Dankzij Newa werken Byldis en ConSensor voor het eerst samen. Na een korte uitleg is het systeem geactiveerd.

Met één ConSensor DataBox en twee sensoren van 10 meter is het mogelijk om twee metingen gelijktijdig monitoren. De ene sensor meet het tweede vloerveld van de lagere verdieping en de andere sensor meet het eerste vloerveld van de nieuwe, hogere verdieping. De ConSensor DataBox hangt in de hijsloods en gaat zo mee van verdieping naar verdieping. Al na de eerste dag bleek het beton sneller te verharden dan verwacht: dat is pure tijdwinst. Op 50 verdiepingen in 50 weken tijd, zal ConSensor veel voordeel opleveren.

Wilt u meer informatie over betonsterkte sensor ConSensor 3.0? Klik dan op deze link of neem contact op met een van onze medewerkers.


Automatische hechtsterktemeter Proceq DY-2

Op zoek naar een veelzijdige hechtsterktemeter om uw metingen van start tot breuk volledig automatisch uit te voeren? Dit is de Proceq DY-2, een geavanceerd instrument voor hechtsterktemetingen met trekplaten vanaf Ø 20 mm tot en met 100 x 100 mm.

De Proceq DY-2 garandeert een constante belastingsnelheid waardoor u profiteert van betrouwbare meetresultaten. Daarnaast zorgt de Proceq DY-2 voor de opslag van waardevolle informatie als datum en tijd van uitvoering, de afmeting van de trekplaat, de maximaal gemeten hechtsterkte, de looptijd van de test en nog veel meer relevante input voor uw gedetailleerde rapportages.

De Proceq DY-2 is verkrijgbaar in drie varianten, elk met hun eigen meetbereik. Meer weten over deze serie met automatische hechtsterktemeters? Neem vrijblijvend contact op met Newa of klik op de afbeelding voor meer informatie.


Stroefheid meten volgens NEN 7909

De stroefheid bepalen van vloeren en vloerbedekkingen kan een lastig karwei zijn. Maar niet met deze stroefheidsmeter volgens NEN 7909. Een bijzonder gebruiksvriendelijke stroefheidsmeter voor een optimaal resultaat.

Droge of natte vloeren, voor deze stroefheidsmeter is het kinderspel. Dankzij de eenvoudig vervangbare meetvoeten maakt u het instrument geschikt voor elke ondergrond. Het resultaat van een meting is direct af te lezen op het display van de stroefheidsmeter. Het analyseren van de data van uw metingen doet u eenvoudig via de handige software van deze stroefheidsmeter.

Interesse in onze stroefheidsmeter volgens NEN7909? Neem vrijblijvend contact op of kijk op de productpagina van de stroefheidsmeter via deze link.


 
 
  © 2020 - Newa    U gebruikt Onbekende browser @ Onbekend OS