NEWA
Smederijstraat 25
5111 PT Baarle-Nassau
Tel: +31 (0) 13 50 72 000
E-mail: info@newa.nl 
    PRODUCTEN

    Algemene laboratoriumbenodigdheden
    Beton
    Cement
    ConSensor 3.0
    Grondradar
    Materiaalbeproeving
    Mobiel betonlaboratorium
    Non-destructief onderzoek - Beton
    Non-destructief onderzoek - Metaal
    Non-destructief onderzoek - Papier, film en folie
    Proceq premier service center
    Toeslagstoffen
    Verhuur non-destructief onderzoek - Beton
    Verwarmen, klimatiseren en drogen
  Vochtmeters
    Betonvochtmeter Tramex CME5
      Betonvochtmeter Tramex CMEX5
      Carbide vochtmeter/CM apparaat
      Dauwpuntmeter Dewcheck 4
      Luchtvocht en temperatuur datalogger Tramex Feedback
    Wegen
    Beurzen en evenementen
    Gebruikte apparaten/machines
    Nieuwsbrief Newa News
    Privacyverklaring
    Recente leveringen
    Leveringsvoorwaarden

Zoeken: 
 

 

Betonvochtmeter Tramex CME5

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Met betonvochtmeter Tramex CME5 beschikt u over een non-destructieve analoge oppervlaktevochtmeter om eenvoudig het vochtgehalte in betonnen vloeren en constructies te bepalen. Met de Tramex CME5 doet u dit door de elektrische impedantie te meten, welke wordt omgezet naar een percentage restvocht op basis van een gravimetrische analyse. Tevens kunt u met de Tramex CME5 ook beton en andere cementachtige ondergronden onderzoeken op een equivalent van de carbidemethode. De Tramex CME5 is eenvoudig in bediening en zowel het vochtpercentage als de CM-equivalent voor beton en anhydriet zijn direct af te lezen op de analoge manometer.

Download hier de brochure van betonvochtmeter Tramex CME5! (PDF)
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Werkwijze

Door de elektrische impedantie non-destructief te meten, detecteert en evalueert de Tramex CME5 de vochtcondities in het beton. Via de elektroden van het instrument wordt een laagfrequent elektronisch signaal in het te testen materiaal gezonden. De sterkte van dit signaal varieert evenredig met de hoeveelheid vocht die in het materiaal aanwezig is. Op deze manier bepaalt de Tramex CME5 de sterkte van de stroom, om deze vervolgens om te zetten in een vochtgehalte. Het resultaat wordt weergegeven op een groot, helder en analoog display.

Download hier de handleiding van betonvochtmeter Tramex CME5! (PDF)
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Connectiviteit

Inspecteert u een betonnen vloer of constructie en is de meter tijdelijk niet zichtbaar? Met de hold-functie bevriest u de meterstand om het later eenvoudig af te lezen. Daarnaast is De Tramex CME5 eenvoudig via een Bluetooth verbinding te verbinden met de Tramex Meters IOS & Android App. Zo kunt u het gemeten percentage restvocht direct aflezen en opslaan waardoor een rapportage snel en eenvoudig kan worden uitgedraaid.

Download hier de quick start guide van betonvochtmeter Tramex CME5! (PDF)
Specificaties

Afmetingen: 180 x 85 x 40 mm
Gewicht:

344 gram

Batterij: 2 x AA
Display: Analoog
Diepte penetratie in beton:

± 20 mm (afhankelijk van % restvocht)

Meetbereik

Vochtgehalte voor beton: 0 – 6 %

CM Equivalent anhydriet / beton:

0 ‑ 1,9 / 0 ‑ 4
 

NIEUWS

Nieuw! De Proceq RQ8000, een volautomatische rolhardheidsprofielmeter

De Proceq RQ8000, een volautomatische rolhardheidsprofielmeter, ideaal om zelfs de kleinste rolfouten zoals zachte randen, touwmarkeringen, kreukels en bagginess te detecteren met een ongeëvenaarde meetprecisie en snelheid. De Proceq RQ8000 is geschikt voor zelfs de meest delicate materialen zoals papier, film en folie.

De Proceq RQ8000 is een doorontwikkeling van de wereldberoemde Tapio RQP v2.0. Dankzij de exclusieve overname van de verkoop- en distributierechten van deze Tapio RQP v2.0 door Proceq brengt het bedrijf van Screening Eagle Technologies de geavanceerde rolhardheidsprofielmeter nu onder een nieuwe naam op de markt.

Met de Proceq RQ8000 profiteert u van een hoge meetsnelheid en een uitstekende nauwkeurigheid. Daarnaast meet u niet alleen de rolhardheid, maar ook de wikkelspanning en het rolhardheidsprofiel van uw rollen. De Proceq RQ8000 is verkrijgbaar bij Newa, klik voor meer informatie op de foto!


Wilt u een schudmaat volgens EN 12350-5 bepalen op een ergonomisch verantwoorde wijze?

Newa biedt de ideale oplossing. Met een speciaal onderstel voor uw schudtafel creëert u eenvoudig een werkhoogte van 80 cm.

Om het reinigen van de schudtafel na het bepalen van de schudmaat eenvoudig te maken is het onderstel zo ontworpen dat een kruiwagen onder de tafel geplaatst kan worden om zo de betonmortel op te vangen. Het onderstel is voorzien van stelpoten voor het waterpas afstellen van de schudtafel.

Meer informatie? Klik op de afbeelding of neem vrijblijvend contact op, we vertellen u graag meer over de mogelijkheden van dit onderstel.


Tramex CMEX5 voor BetonRestore

Wederom kiest een mooi bedrijf voor Newa. Ditmaal heeft BetonRestore de veelzijdige betonvochtmeter Tramex CMEX5 aangeschaft. BetonRestore, uit Gorinchem, is gespecialiseerd in waterdichting en richt zich op bouwkundige renovatie van parkeergarages en is actief in de woningbouw en procesindustrie.

Meer informatie? Klik dan op de afbeelding!


Krimp of zwel van de mortel meten?

Maak kennis met de Schleibinger krimpgoot. Het ideale instrument om eenvoudig de lengteverandering van mortels tijdens het verharden te bepalen. Met de Schleibinger krimpgoot kunt direct na het vullen van de mal al starten met meten van de krimp of zwel van de mortel.

De Schleibinger krimpgoot biedt de mogelijkheid om maximaal 10 lengteverandering opnemers aan te sluiten via een digitale datalogger. Zo registreert u direct de gegevens van verschillende lengteveranderingen en slaat deze op als ASCII-tekstbestanden. Dankzij een ingebouwde ethernetverbinding en IP-adres integreert u de Schleibinger krimpgoot eenvoudig met uw netwerk voor het efficiënt delen van uw data.

De Schleibinger krimpgoot is leverbaar voor een proefstukbreedte van 60 x 40 mm voor mortels en een proefstukbreedte van 100 x 60 mm voor betonmortel en is beschikbaar in verschillende lengtes. Wilt u meer weten over deze krimpgoot? Klik dan op de afbeelding!


Het onderzoeken van de corrosie activiteit van wapeningsstaal in een betonconstructie was nog nooit zo eenvoudig!

Met de Proceq Profometer corrosion heeft u nu de beschikking over een gebruiksvriendelijk en efficiënt instrument voor het lokaliseren van wapeningscorrosie dat volledig naar uw wensen is uit te breiden.

Deze Proceq Profometer corrosion is uitgerust met een staaf electrode voor het nauwkeurig opsporen van corrosie. Maar waarom stoppen bij deze basisuitrusting? Complementeer uw Proceq Profometer corrosion met de unieke 1-wiel en 4-wiel elektrodes. Het voordeel? U bespaart direct veel tijd bij het uitvoeren van elektrische potentiaalmetingen van grote oppervlaktes!

Of upgrade uw meegeleverde touchscreen unit naar een volwaardige dekkingsmeter voor gecombineerde onderzoeksmogelijkheden. Daarnaast wordt het verwerken en analyseren van uw data met deze potentiaalmeter zeer eenvoudig dankzij de intuïtieve interface.

Het maakt de Proceq Profometer 6 de ideale alles in één oplossing voor uw dekkingsmetingen en corrosieanalyse! 

Meer weten over de Proceq Profometer corrosion? Klik op de afbeelding of neem vrijblijvend contact met ons op!


 
 
  © 2021 - Newa    U gebruikt Onbekende browser @ Onbekend OS