NEWA
Smederijstraat 25
5111 PT Baarle-Nassau
Tel: +31 (0) 13 50 72 000
E-mail: info@newa.nl 
    PRODUCTEN

    Algemene laboratoriumbenodigdheden
  Beton
      Catalogus benodigdheden betonlaboratorium
      Alkali-silica-reactor
      Beton mengen
      Beproevingsmachines druk
      Beproevingsmachines druk en buig/trek
      Beproevingsmachines buig/trek
      Beproevingsmachines splijtsterkte
      Overige beproevingsmachines
      Testen van betonmortel
      Testen van uitgeharde beton
      Mallen
      Water-cementfactor oven
    Viscositeit en rheologie
         BT 2 - SCC
         Sliper
         Viskomat NT
         Viskomat XL
      Krimp meten
      Vorst-dooi beproeving
    Cement
    ConSensor 3.0
    Grondradar
    Materiaalbeproeving
    Mobiel betonlaboratorium
    Non-destructief onderzoek - Beton
    Non-destructief onderzoek - Metaal
    Non-destructief onderzoek - Papier, film en folie
    Proceq premier service center
    Toeslagstoffen
    Verhuur non-destructief onderzoek - Beton
    Verwarmen, klimatiseren en drogen
    Vochtmeters
    Wegen
    Beurzen en evenementen
    Gebruikte apparaten/machines
    Nieuwsbrief Newa News
    Privacyverklaring
    Recente leveringen
    Leveringsvoorwaarden

Zoeken: 
 

 

Rheometer Schleibinger Viskomat NT

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Rheometer Viskomat NT

De Schleibinger Viskomat NT is een veelzijdige roterende viscometer voor het bepalen van de rheologische producteigenschappen van fijnkorrelige bouwmaterialen zoals cementpasta, mortel, fijn beton, en gips met een maximale korrelgrootte van 2 mm.

Duidelijke inzichten
Met de Schleibinger Viskomat NT krijgt u inzicht in de volgende testmogelijkheden: stromingscurven en reologische parameters, temperatuurafhankelijke verwerkbaarheidseigenschappen, verstijvingsgedrag door tijd en roersnelheid, effecten van betonmengsels en minerale mengmiddelen op de verwerkbaarheid.
Niet alleen is deze informatie nuttig voor de materialen zelf, maar uit tests is gebleken dat trends die bijvoorbeeld in mortel zijn vastgesteld, worden weerspiegeld in het gedrag van beton op grotere schaal.

Nauwkeurige synchroonmotor
De Schleibinger Viskomat NT is een snelheidsgestuurde viscometer die wordt aangedreven door een zeer nauwkeurige synchroonmotor. Elke rotatie kent 200.000 stappen. Dit maakt een verhoging van 0,001 rpm tot 400 rpm in beide richtingen mogelijk om stroomcurven en vloeipunten vast te leggen. Zo wordt er tot ± 250 Nmm of ± 500 Nmm gemeten door een speciale draaimoment opnemer. Het meetsysteem van de Schleibinger Viskomat NT bestaat uit een stationaire meetarm, welke hangt in een roterende cilindrische beker waarin het mengsel zit. Terwijl het mengsel rond de meetarm stroomt, wordt het draaimoment continu elektronisch gemeten. Daarnaast zijn de cilindrische beker en de meetarm eenvoudige te demonteren waardoor vullen, legen en reinigen zeer gebruiksvriendelijk is.

Uittekende connectiviteit
De Viskomat NT beschikt over een krachtige microprocessor en twee speciale signaalprocessors.. Een online display toont op grafische wijze de verstreken tijd, het draaimoment, temperatuur en het verloop van het draaimoment in tijd tijdens elke meting. Daarnaast beschikt de Viskomat NT over een netwerkinterface en een IP-adres. Zo kunt u de Viskomat NT eenvoudig aansluiten op elk computernetwerk en indien de Schleibinger Viskomat NT wordt voorzien van een internetverbinding is de data uit te lezen vanaf iedere met internet verbonden computer. Dankzij de ingebouwde server kunt u verschillende browsers zoals Internet Explorer, Firefox of Opera gebruiken als interface.

Technische informatie

Stroomaansluiting 110…230V / 50-60 Hz
Afmeting  300 x 670 x 50 mm
Snelheid  ± 0,001 - ± 400 rpm
Gewicht  40 kg

Viskomat NT in CPI-Worldwide (PDF) 

NIEUWS

Beoordeling brugconstructie zonder documenten, tekeningen, berekeningen, specificaties?

Onze gewaardeerde klant IV-infra uit Papendrecht stond onlangs voor een indrukwekkende uitdaging. Hoe maak je een nauwkeurige beoordeling van een brugconstructie zonder dat er documenten, tekeningen, berekeningen, specificaties of materiaalkwaliteit bij komen kijken?

In onderstaand artikel krijgt u gedetailleerd te zien hoe dit is gelukt met behulp van de door Newa geleverde Proceq GP8000 betonradar. Een imposant inkijkje in de kracht en efficiëntie van deze uiterst nauwkeurige Stepped Frequency Continuous Wave (SFCW) betonradar van Screening Eagle Technologies.

Klik hier voor de link naar artikel!

Wilt u meer informatie over de betonradars van Proceq? Klik dan op deze link!


Richtlijn “Toepassing van beton bij in de grond gevormde funderingspalen en wanden”

Onlangs heeft de NVAF (Nederlandse Vereniging Aannemers Funderingswerken) en het Betonhuis namens de leveranciers van betonmortel gezamenlijk de richtlijn “Toepassing van beton bij in de grond gevormde funderingspalen en wanden” opgesteld en gepubliceerd.

Bent u klaar voor het professioneel en nauwkeurig bepalen van de eigenschappen betonmortel bij een ingangscontrole? Newa is uw gespecialiseerd partner voor al uw apparatuur en benodigdheden voor de controle van betonmortel voorafgaande aan de toepassing bij in de grond gevormde funderingspalen en wanden!

Wilt u meer weten over ons assortiment of het controleren en bepalen van in de grond gevormde funderingselementen? Klik dan op de afbeelding of neem vrijblijvend contact op met Newa voor meer informatie.


KINT congres 2021

Op 10 november neemt Newa deel aan het KINT congres 2021 in Raamsdonksveer. Dit evenement wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Kwaliteitstoezicht, Inspectie en Niet-Destructieve Techniek. Het congres staat deze jaargang volledig in het teken van Kwaliteitstoezicht Inspectie en Niet-Destructieve Techniek.

Meer informatie? Klik op de afbeelding!


Wilt u bepalen welke belasting uw verpakking, gestapelde verpakkingen en compleet verpakte pallets aankunnen?

Dat kan probleemloos met de Form + Test EM 100-4 S, een elektromechanische beproevingsmachine om drukproeven op verpakkingen uit te voeren. Zo bepaalt u eenvoudig de belasting van uw verpakking, van één doosje tot een compleet verpakte pallet!

De Form + Test EM 100-4 S is modulair uitvoerbaar en hierdoor volledig naar uw wensen te configureren. Daarnaast voert de Form + Test EM 100-4 S uw proeven uit met een zeer hoge nauwkeurigheid. Bovendien beschikt deze machine over een uitstekende reproduceerbaarheid dankzij de DIGIMAXX ® C-30 controller en is leverbaar in diverse afmetingen en krachten.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over de mogelijkheden van de Form + Test EM 100-4 S.


Het onderzoeken van de corrosie activiteit van wapeningsstaal in een betonconstructie was nog nooit zo eenvoudig!

Met de Proceq Profometer corrosion heeft u nu de beschikking over een gebruiksvriendelijk en efficiënt instrument voor het lokaliseren van wapeningscorrosie dat volledig naar uw wensen is uit te breiden.

Deze Proceq Profometer corrosion is uitgerust met een staaf electrode voor het nauwkeurig opsporen van corrosie. Maar waarom stoppen bij deze basisuitrusting? Complementeer uw Proceq Profometer corrosion met de unieke 1-wiel en 4-wiel elektrodes. Het voordeel? U bespaart direct veel tijd bij het uitvoeren van elektrische potentiaalmetingen van grote oppervlaktes!

Of upgrade uw meegeleverde touchscreen unit naar een volwaardige dekkingsmeter voor gecombineerde onderzoeksmogelijkheden. Daarnaast wordt het verwerken en analyseren van uw data met deze potentiaalmeter zeer eenvoudig dankzij de intuïtieve interface.

Het maakt de Proceq Profometer 6 de ideale alles in één oplossing voor uw dekkingsmetingen en corrosieanalyse! 

Meer weten over de Proceq Profometer corrosion? Klik op de afbeelding of neem vrijblijvend contact met ons op!


 
 
  © 2021 - Newa    U gebruikt @ Unknown OS