NEWA
Smederijstraat 25
5111 PT Baarle-Nassau
Tel: +31 (0) 13 50 72 000
E-mail: info@newa.nl 
    PRODUCTEN

  Beton
      Catalogus benodigdheden betonlaboratorium
      Bereiden van beton
    Beproevingsmachines druk
         Form + test Beta 5-3000 AD
         Form + test Beta 5-3000 D11
         Form + test Alpha 3-3000 H
         Form + test Alpha 3-3000-AD
         Form + test Alpha 3 SD
         Form + test Alpha 3 S
         Form + test Alpha 4
         Form + test Alpha 10
         Form + test Mega 11
         E-modulus bepaling
      Beproevingsmachines druk en buig/trek
      Beproevingsmachines buig/trek
      Beproevingsmachines splijtsterkte
      Overige beproevingsmachines
      Testen van verse beton (specie en mortel)
      Testen van uitgeharde beton
      Mallen
      Newa water-cementfactor oven
      Viscositeit en rheologie
      Krimp meten
    Cement
    Toeslagstoffen
    Verwarmen, klimatiseren en drogen
    Wegen
    Algemene laboratoriumbenodigdheden
    Grond en gesteenten
    Mobiel betonlaboratorium
    Non-destructief onderzoek - Beton
    Verhuur non-destructief onderzoek - Beton
    Non-destructief onderzoek - Metaal
    Non-destructief onderzoek - Papier, film en folie
    Proceq premier service center
    Gebruikte apparaten/machines
    ConSensor 3.0
    Nieuwsbrief Newa News
    Beurzen en evenementen
    Recente leveringen
    Privacyverklaring

Zoeken: 
 

 

Form + test Beta 5-3000 AD

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Form + Test Beta 5-3000 AD - automatisch betondruksterkte meten

Met de Form + Test beproevingsmachine type Beta 5-3000 AD bepaalt u nauwkeurig de druksterkte van kubussen en cilinders van beton. Naast een meetbereik van 120 tot 3000 kN is de Form + test Beta 5 ook als 2000 kN uitvoering verkrijgbaar: de Form + Test Form + test Beta 5-2000 AD.

Veilig en energiebesparend
De Form + test Beta 5-3000 AD is uniek in haar soort doordat de regeling van de belastingsnelheid in te stellen is met behulp van het toerental van de hydraulische pomp. Doordat de hydraulische olie niet constant onder grote druk staat, wordt de olie minder warm, is het systeem veel stiller, wordt het volledige hydraulische systeem ontlast en ontstaan er geen problemen met de hydraulische ventielen. Een voordelig gevolg is dat de Form + test Beta 5-3000 AD een minimum aan elektrische energie verbruikt en verspilling tegen gaat. Een ideale manier om duurzaam uw proeven uit te voeren.

Download hier de brochure van Form + Test Beta 5-3000 AD! (PDF)
Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Complete beproevingscyclus
De Form + test Beta 5-3000 AD doorloopt voor u volledig automatisch een volledige beproevingscyclus. Na het starten voert deze beproevingsmachine de volgende stappen uit:

  1. Het inklemmen van het proefstuk tussen de drukplaten
  2. Het belasten van het proefstuk met de ingestelde belastingsnelheid
  3. Het herkennen van een breuk in het proefstuk en het stoppen van de belasting
  4. Het laten dalen van de zuiger om een volgend proefstuk te kunnen plaatsen

U bedient de Form + test Beta 5-3000 AD eenvoudig met gebruiksvriendelijke DIGIMAXX® C-24 digitale controller. De DIGIMAXX® C-24 is voorzien van een helder lcd-scherm waar u direct de druksterkte in N/mm² of Mpa kunt aflezen.

Om volledig te voldoen aan de Europese veiligheidsrichtlijnen (CE) is de Form + test Beta 5-3000 AD voorzien van een Macrolon afscherming ter beveiliging tegen opspringende of wegschietende breukstukken.
Technische informatie Form + Test Beta 5-3000 AD

Nauwkeurigheid EN ISO 7500-1, EN 12390-4, ASTM C 39, BS 1610, Klasse 1
Uitvoeringen meetbereik 2000 kN & 3000 kN
Belastingsnelheid Instelbaar van 0,1 – 50 kN/s of N/mm²/s
Werkhoogte 820 mm
Dikte drukplaten 40 mm
Diameter drukplaten Ø 300 mm
Hardheid drukplaten 53 - 55 HRC
Afmetingen 1.100 x 550 x 1.465 mm
Gewicht 890 kg
Spanning 230 Volt, 50 Hz, 1,5 kW

  

NIEUWS

Kubusmallen actie!

De meest gebruikte kunststof kubusmal is de bekende EuroForm 15/Ready Form. Bij Newa profiteert u van 1 september t/m 31 oktober 2020 van een speciale actieprijs voor deze EuroForm 15/Ready! Een unieke kans om de beroemdste kunststof kubusmal op voordelige wijze in te kunnen kopen!

Wilt u meer weten over deze tijdelijke actie? Of wilt u meer informatie over de leverbare kunststof kubusmallen? Neem vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. Zij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.


GPR-SLICE radarsoftware

Bent u op zoek naar PC-software voor uw Proceq GP8000/GP8800 betonradar als aanvulling op de Proceq GPR Live app? Met de GPR-SLICE software creëert u in een handomdraai 3D-modellen, inclusief 2D en 3D weergaven in bovenaanzicht of beelden in dwarsdoorsnede, uit uw ruwe betonradar-data.

Proceq biedt met de GPR-SLICE software een ideale aanvulling op de Proceq GPR Live app. Met de GPR-SLICE software profiteert u immers van vele aanvullende mogelijkheden qua dataverwerking.

Wilt u meer weten over de GPR-SLICE software? Klik dan op de afbeelding!


Betonvochtmeter Tramex CMEX5

Bent u op zoek naar een combinatie van een oppervlaktevochtmeter voor beton en een dauwpuntmeter? Maak kennis met de Tramex CMEX5. Met de Tramex CMEX5 detecteert en evalueert u zeer eenvoudig de vochtcondities in uw ondergrond en verkent u omgevingscondities als temperatuur, relatieve vochtigheid en dauwpunt.

Profiteer van het grote, heldere en digitale display voor extra gebruiksgemak. De Tramex CMEX5 is eenvoudig uit te breiden met de optionele Tramex Hygro-i2 ® sonde. Zo schakelt u automatisch over naar de hygrometermodus voor aanvullende mogelijkheden.

Vochtmeter Tramex CMEX5 is leverbaar met een telescoopstok. Hierdoor behoort bukken om een restvochtpercentage van een vloer te meten tot het verleden. De Tramex CMEX5 is via een Bluetooth verbinding eenvoudig te verbinden met de Tramex Meters IOS & Android App. Via de Tramex Meters IOS & Android App kunt u zo het gemeten percentage restvocht eenvoudig aflezen.

Benieuwd naar de veelzijdige Tramex CMEX5? Klik dan op de afbeelding!


Hout & houten constructies testen?

Hout neemt een steeds prominentere rol in binnen het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Het is daarom van belang om op een nauwkeurige en eenvoudige manier de kwaliteit van hout en houten constructies te kunnen bepalen. Dankzij de testsystemen van Form + Test dit nu mogelijk.

Het testen van zware en omvangrijke houten constructies is nu eenvoudig gemaakt met De ALPHA 10-3000 HK-4SH. Zo beschikt u over een in hoogte verstelbare testruimte (> 2 meter) en kunnen proefstukken eenvoudig worden opgesteld en voorbereid op de inrijdwagen. Zo kunt u gebruik maken van een cilinder met een kleine slag en bespaart u direct ruimte en kosten. Bovendien heeft u de mogelijkheid een buigtafel voor 3- en 4-punts belastingen in te zetten.

Tel daarbij op dat de bedieningsstations van Form + Test perfect samengaan met de kwalitatieve DIGIMAXX® controllers en ProteusMT software en u beschikt over een uiterst kwalitatieve manier om de eigenschappen van hout en houten constructies te bepalen. Meer weten over FORM + TEST en haar mogelijkheden? Neem contact op voor een vrijblijvend advies.


Nebest kiest voor Cooper Pendulum skid resistance tester

Een nieuwe levering door Newa: Nebest adviesgroep heeft de veelzijdige Cooper Pendulum skid resistance tester aangeschaft. Het onafhankelijk ingenieurs-/adviesbureau, gespecialiseerd in inspectie, technisch advies en projectmanagement in de infrastructuur, bouw en industrie heeft hiermee een ideaal instrument in huis gehaald voor het bepalen van de stroefheid van binnenvloeren.


 
 
  © 2020 - Newa    U gebruikt Onbekende browser @ Onbekend OS