NEWA
Smederijstraat 25
5111 PT Baarle-Nassau
Tel: +31 (0) 13 50 72 000
E-mail: info@newa.nl 
    PRODUCTEN

  Beton
      Catalogus benodigdheden betonlaboratorium
      Bereiden van beton
    Beproevingsmachines druk
         Form + test Beta 5-3000 AD
         Form + test Beta 5-3000 D11
         Form + test Alpha 3-3000 H
         Form + test Alpha 3-3000-AD
         Form + test Alpha 3 SD
         Form + test Alpha 4
         Form + test Alpha 10
         Form + test Mega 11
         E-modulus bepaling
      Beproevingsmachines druk en buig/trek
      Beproevingsmachines buig/trek
      Beproevingsmachines splijtsterkte
      Overige beproevingsmachines
      Testen van verse beton (specie en mortel)
      Testen van uitgeharde beton
      Mallen
      Newa water-cementfactor oven
      Viscositeit en rheologie
      Krimp meten
    Cement
    Toeslagstoffen
    Verwarmen, klimatiseren en drogen
    Wegen
    Algemene laboratoriumbenodigdheden
    Grond en gesteenten
    Mobiel betonlaboratorium
    Non-destructief onderzoek - Beton
    Verhuur non-destructief onderzoek - Beton
    Non-destructief onderzoek - Metaal
    Non-destructief onderzoek - Papier, film en folie
    Proceq premier service center
    Gebruikte apparaten/machines
    ConSensor 3.0
    Nieuwsbrief Newa News
    Beurzen en evenementen
    Recente leveringen
    Privacyverklaring

Zoeken: 
 

 

Form + test Alpha 3 SD

Klik op de afbeelding voor een vergrote weergave

Form + Test Alpha 3 - automatische geregelde uitvoering voorzien van servoventiel

Met de Form + Test Alpha 3-3000 SD zorgt u voor een zeer nauwkeurige beproeving van betonkubussen, betoncilinders en boorkernen. Deze universele beproevingsmachine beschikt over een maximale kracht van 2.000 of 3.000 kN en voert de beproeving van begin tot einde volledig automatisch uit.

Krachtig frame
De Form + Test Alpha 3-3000 SD bestaat uit een zwaar en stijf frame. Dankzij deze constructie profiteert u van een uitstekende betrouwbaarheid tijdens druksterktemetingen. Door de nauwkeurigheidsklasse 1 vanaf 60 kN onderscheidt de Form + Test Alpha 3-3000 SD zich op unieke wijze binnen de Alpha serie. Middels dit zwaar en stijf frame is deze geavanceerde beproevingsmachine ook zeer geschikt voor het bepalen van de elasticiteitsmodulus van beton.

Digitale besturing
Daarnaast beschikt de Form + Test Alpha 3-3000 SD over een ingebouwd hydraulisch aandrijfstation voorzien van de DigiMaxx C-20 voor een volledig programmeerbare digitale besturing. Dankzij deze besturing is het mogelijk om uw proeven met een volautomatische belasting uit te voeren. Form + Test Alpha 3-3000 SD is geschikt om modulair uit te breiden naar het aansturen van nog eens drie andere beproevingsmachines.

Nauwkeurig & veilig
De Form + Test Alpha 3-3000 SD doorloopt uw beproeving van begin tot eind volledig automatisch. Door de montage van een servoventiel kan de Form + Test Alpha 3-3000 SD de ingestelde beproeving zeer nauwkeurig regelen. Vanzelfsprekend is deze beproevingsmachine zeer veilig. Explosief bezwijken van het proefstuk wordt veelal voorkomen door de Digimaxx C-20 en om volledig te voldoen aan de Europese veiligheidsrichtlijnen (CE) is de Form + Test Alpha 3-3000 SD voorzien van een Macrolon afscherming ter beveiliging tegen opspringende of wegspattende breukstukken.

Download hier de brochure van Form + Test beproevingsmachine type Alpha 3-3000-SD (PDF)
Technische specificaties Form + Test Alpha 3-3000 SD

Nauwkeurigheid EN ISO 7500-1, EN 12390-4, EN 2390-3, EN 12504-2, EN 206, Klasse 1
Uitvoeringen meetbereik 2.000 kN & 3.000 kN
Diameter drukplaten boven Ø 320 mm
Diameter drukplaten onder   Ø 320 mm
Hardheid drukplaten > 53 HRC
Spanning 3 x 400 Volt + aarde + nul, 50 Hz, 1.5 kW
Gewicht 1.780 kg
Afmetingen

1.360 x 580 x 1.600 mm
 

NIEUWS

Non-destructief betononderzoek is een essentieel onderdeel bij het in kaart brengen van de conditie van uw betonconstructie. Als exclusief importeur van Proceq heeft u bij Newa de keuze uit een rijk assortiment aan kwalitatieve instrumenten voor het nauwkeurig onderzoeken van betonconstructies.

Of het nu gaat om het meten van de betondekking, het lokaliseren van wapeningsstaven, het bepalen van druksterkte of terugslagwaarde, het analyseren van corrosie aan wapeningsstaal of de permeabiliteit van beton bepalen, voor alle werkzaamheden bieden wij de meest vooruitstrevende apparatuur van Proceq aan.

Wilt u weten welk instrument ideaal is voor uw non-destructief betononderzoek? Onze adviseurs bespreken vrijblijvend met u de mogelijkheden. Ook voor demonstratie van apparatuur op locatie bent u bij Newa aan het juiste adres.


BRE Screed tester

Bent u op zoek naar een eenvoudige en goed uitvoerbare test om de kwaliteit van dek- en gietdekvloeren te bepalen? Met de BRE Screed tester heeft u direct een beeld of de dekvloer voldoet aan de gestelde prestatie-eisen zoals bijvoorbeeld de klasseindeling uit NEN 2741:2001/A1:2008.

De BRE Screed tester bestaat uit een geleidestang van 1 meter en een valgewicht. Door het valgewicht viermaal op dezelfde plek te laten vallen, kunt u op basis van de diepte van de ontstane indrukking eenvoudig de kwaliteit van uw dekvloer meten. De BRE Screed tester wordt naast een digitale meetklok, geleidestang en draagkoffer ook geleverd met twee verschillende valgewichten: een valgewicht van 4 kg voor het testen van standaard dekvloeren en een valgewicht van 2 kg voor wanneer er sprake is van een zwevende dekvloer.

Wilt u meer weten over de BRE Screed tester en haar mogelijkheden? Klik dan op de afbeelding!


Het beproeven van zelfverdichtend beton vraagt om speciale beproevingsmethoden. Om u uitstekend op weg te helpen, beschikt Newa over een uitgebreid assortiment om de eigenschappen van uw zelfverdichtende betonmortel te beoordelen.

Newa levert diverse producten als kwalitatieve J-ringen, V-trechters, werkbladen, maar ook diverse boxen, speciaal ontwikkeld voor het beproeven van zelfverdichtend beton, en speciale kegels. Dankzij deze producten bent u verzekerd van een kwalitatieve werkwijze voor een betrouwbare beproeving van zelfverdichtend beton.

Wilt u meer weten over ons assortiment? Neem dan contact met ons op klik op de afbeelding voor meer informatie!


Wilt u naast het bepalen van de druksterkte van beton ook de elasticiteitsmodulus van beton kunnen bepalen?

Met de Form + Test Alpha 3-3000 SD kiest u voor een universele beproevingsmachine met een maximale kracht van 2.000 of 3.000 kN in automatische uitvoering.

Dankzij een zwaar en stijf frame profiteert u van een uitstekende betrouwbaarheid tijdens druksterktemetingen. Ideaal voor het bepalen van de elasticiteitsmodulus van beton. Daarnaast beschikt de Form + Test Alpha 3-3000 SD nauwkeurigheidsklasse 1 vanaf 60 kN. Uniek in de Alpha serie!

Wilt u meer weten over de Form + Test Alpha 3-3000 SD, die uit te breiden is naar het bedienen van drie extra machines? Neem vrijblijvend contact met ons op of klik op de afbeelding voor meer informatie!


Dauwpuntmeter Dewcheck 4

Bent u van plan een coating of een andere overlaging aan te brengen en wilt u nauwkeurig de verwerkingscondities bepalen? Met de dauwpuntmeter Dewcheck 4 meet u in een handomdraai klimaatparameters als omgevingstemperatuur, het dauwpunt, de relatieve luchtvochtigheid en de vloertemperatuur.

De Dewcheck 4 is een bijzonder veelzijdig meetinstrument met een intern geheugen. Bijzonder handig want met één druk op de knop worden alle parameters inclusief tijd en datum opgeslagen. Met de bijgeleverde USB-kabel zorgt u voor de verbinding met laptop of pc waarna u met de DewLog software de opgeslagen data kunt analyseren en bewerken.

Wilt u meer weten over de Dewcheck 4? Neem vrijblijvend contact met ons op of bekijk onze productpagina door te klikken op de afbeelding!


 
 
  © 2020 - Newa    U gebruikt Onbekende browser @ Onbekend OS